Útlezárások a pünkösdi búcsú idején

105

Az előző évekhez hasonlóan, idén is polgármesteri rendelet szabályozza a pünkösdi búcsú idejére érvényes közlekedésre vonatkozó intézkedéseket. A belügyminisztérium intézményeinek – rendőrség, csendőrség, tűzoltóság – munkatársai közel félezren teljesítenek majd szolgálatot ma, holnap és vasárnap. Lesznek magyar rendőrök is.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is öt magyarországi rendőr segíti majd a megyebeli rendőrök munkáit – tudta meg lapunk a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivőjétől. Gheorghe Filip elmondta, a magyarországi rendőrök a közlekedésrendészeknek segítenek majd, ők a három nap alatt a Márton Áron és Szék utca kereszteződésében teljesítenek szolgálatot, de Csíksomlyón is járőröznek majd román kollégáikkal. A belügyminisztérium integrált intézményeinek – rendőrség, csendőrség, tűzoltóság – munkatársai közül ötszázan teljesítenek majd szolgálatot a pünkösdi búcsú alkalmából.
Mától vasárnap estig részleges- és teljes útlezárások, valamint parkolási tilalom is lesz Csíkszereda területén. Ma reggel hat és este 8 óra között tilos megállni és várakozni (parkolni), este 8-tól holnap 6 óráig pedig részleges útlezárás lesz a Szék útján, a Kájoni János és a Nagymező utcákban.
Az Apor Péter, Csobotfalva, Ferencesek, Kájoni János, Malom, Lovarda, Nyírfa, Bánya, Somlyó pataka, Köves, Barátság, Somlyó, Szentkirály, Sarkadi Elek, Szék, Szék II., Hunyadi János, Székely Mózes, Fodorkert, Fésülő, Kas, Tas, Huba, Töhötöm, Előd, Kond, Ond, Álmos vezér, Agyagfalva, Barancs, Barátok Kertje, Nagymező, Kissomlyó, Pünkösd, Széked, Tarló, Kalász utcákba csak a polgármesteri hivatal által kibocsátott kereskedelmi engedéllyel rendelkező kereskedők, illetve az állandó lakhellyel rendelkező lakosok, valamint a behajtási engedéllyel rendelkező személyek hajthatnak be.
Holnap 6 és 24 óra között behajtási tilalom lép érvénybe és tilos a közlekedés a Nagyrét utcában (a Lukoil benzinkúttól a Márton Áron utcáig), a Taploca utcában, a Márton Áron utcában (a Román Fejlesztési Banktól – BRD – a Szék útjáig), a Szék útján, a Kájoni János utcában (a 2-es és 22-es házszámok között), a Pálfalva felé vezető úton (a Nagymező utcáig), valamint a Nagymező utcában. A Szék útja vasárnap 16 óráig lesz lezárva.
Holnap reggel 6 órától vasárnap 16 óráig a Nagymező utcába csak a rendőrség, a csendőrség, az Oltul Sürgősségi Felügyelőség, a Hargita Megyei Mentőszolgálat, a Vöröskereszt, a Hargita Megyei Salvamont Hegyimentő Közszolgálat, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete, valamint az Eco-Csík Kft., az Euro Ecologic Kft. és a polgármesteri hivatal engedélyével rendelkező intézmények, kereskedelmi és vendéglátóegységek járművei hajthatnak be.
A behajtási engedélyek tartalmazzák az autók rendszámát, és az ilyennel rendelkezők is csak a Jakab Antal Tanulmányi Ház, a Caritas, valamint a Fodor-ház udvaráig hajthatnak be a lezárt övezetbe, a Nagymező utcán keresztül. Nem kell behajtási engedélyt igényeljenek azok a személyek, akik a lezárt övezet utcáiban laknak.[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek