péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Újraéledő udvarhelyi jégkorong

November óta újraindult a jégkorong utánpótlás-nevelés Szé­kely­udvarhelyen, Bán-Széll István vezetésével, és az elmúlt hétvégén már egy négycsapatos tornát is rendeztek. A létszám egyre növekszik, a következő szezonban már U10-es csapattal neveznének az Erdélyi Jégkorong Ligába (THL).

Sikeres volt az első ifjúsági torna Székelyudvarhelyen Fotó: Lőrincz Csaba

Négycsapatos – Székely­udvarhely, Sepsiszent­györgy, Alcsík, Maros­vá­sárhely – utánpótlás jégkorongtornát rendeztek Székely­udvarhelyen az elmúlt hétvégén, amely a kilencvenes évek elejétől az első. Az U8-as és az U10-es összevont korosztályos tornát a polgármesteri hivatal, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, illetve az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) szervezte. E három intézménynek nagy szerepe lesz a jövőben a székelyudvarhelyi jégkorong újraélesztésében.
A kezdetekről, a jelenről és a jövőről Bán-Széll István edzővel beszélgettünk, aki elöljáróban megjegyezte, hogy a hétvégi torna elérte célját.
– A gyerekek nagyon jól fogadták a tornát, amely jó hatással volt rájuk. Ezek voltak az első meccsek. Ráadásul az eddigi edzéseket mind felszerelés nélkül dolgoztuk végig. A tornán viszont már felszerelésben szerepeltünk – fogalmazott Bán-Széll.
A jelenlegi székelyudvarhelyi jégkorongcsapatot hét és tíz évesek teszik ki zömében. Stabilan 25-26-an járnak edzésekre, ami szép számnak mondható, amennyiben figyelembe vesszük, hogy a verbuválás és a toborzás csak novemberben kezdődött el, ráadásul egy új sportágról van szó. A tréner heti négy edzést tart – hétfőtől csütörtökig 16 órától 17.30-ig –, de hogy meddig, az nagyban függ az időjárástól.
– A Székelyföldi Jégkorong Akadémia felajánlotta, hogy vigyük majd a gyerekeket Karcfalvára edzésekre, de még nem lehet tudni, hogy azt miként fogjuk tudni kivitelezni. A polgármesteri hivatal, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hozzáállása eddig megfelelő, ami az itteni jégkorongot illeti, és amennyiben az az ígéret is megvalósul, miszerint a következő szezonra a jégpálya fölé sátor is kerül, akkor nagyot tudunk előrelépni. Egyrészt idejében neki tudunk látni az edzéseknek, másrészt az a toborzást is elősegíti. Úgy látom, hogy a gyereklétszámmal nem lesz baj, és így újabb csoportokat is tudunk majd indítani. A rövid távú cél pedig az, hogy a következő idényben az U10-es csapattal benevezzünk az Erdélyi Jégkorong Ligába – zárta mondanivalóját Bán-Széll István.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb