Újból vidéki hangulat költözik Csíkszeredába

VI. Falu a városban

564

Szeptember 22–23. között ismételten megszervezi a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a nagy népszerűségnek örvendő Falu a városban nevű rendezvényt. Idén először a Pogány-havas Kistérségi Társulás is csatlakozik a programhoz, ennek köszönhetően az eddig részt vevő falvak mellett új települések is bemutatkoznak.

Hatodik alkalommal szervezi meg a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a Falu a városban rendezvényt. A népszerű esemény során a vidéki életbe nyerhetnek betekintést az érdeklődők, akik az interaktív foglalkozásoknak köszönhetően „átélhetik” a gazdák mindennapjait.
A rendezvény helyszíne idén is az Óceán ABC-vel szemközti zöldövezet lesz, ahol tehenek, lovak, csirkék, disznók és szamarak „társaságában” még a traktor vezetését is ki lehet próbálni. Mihály László szervezőtől megtudtuk: idén a Pogány-havas Kistérségi Társulás is csatlakozik a programhoz, így Szépvíz, Csíkpálfalva, Gyimesközéplok, Gyimesfelsőlok és Csíkszentmihály község falvai is bemutatkoznak Csíkszeredában.
– Az eddig részt vevő falvak is jelen lesznek, bemutatva mindazt, amire büszkék. Célunk ugyanis, hogy a mai székelyföldi faluképet közelebb hozzuk a városiakhoz, és platformot teremtsünk az ismerkedésre – mondta Mihály László, hozzáfűzve: nem skanzen típusú falvat építenek fel. A szervező leszögezte: elsősorban idén is családokat szólítanak meg. Hat év alatt – mint mondta – számos újdonságot kipróbáltak már, viszont gyökereiben nem lehet megváltoztatni a rendezvényt.
– Idén sem marad el a tehénfejés, állatetetés, a gyerekjátékok, valamint a szénában ugrálás és lovaglás. Különleges élmény mindez a városi gyermekeknek, de több program a felnőttek számára is hasznos, mert teljesen más szemszögből ismerhetik meg a boltból vásárolt élelmiszert – mutatott rá Mihály László.
A Falu a városban programra hétvégén, szeptember 22–23. között várják az érdeklődőket.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.