Újabb négy európai jutott tovább

Sokat használták a videorendszert a hétfő est i meccseken

302

Kedd este a spanyolok és a portugálok, tegnap délután a franciák és a dánok jutottak az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe. A B csoport zárómeccsein sokszor igénybe vették a VAR-rendszert a játékvezetők, két büntetőlövést is videózás után adtak meg, illetve a spanyolok továbbjutást jelentő gólját is visszanézték, és csak ezután adták meg. Tegnap Peru legyőzte Ausztráliát, míg a franciák és a dánok unalmas meccsen gól nélkül zártak.

Carrillo találata 36 éves perui vb-gólcsendet tört meg. Utoljára 1978-ban nyertek vébén

Kedden este két, tegnap délután egy remek és egy nagyon unalmas meccset játszottak az oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A kedd esti Portugália – Irán mérkőzésen háromszor is használták a VAR-rendszert, videózás után adott meg két tizenegyest és mutatott fel egy sárgalapot a játékvezető, míg a spanyol–marokkói meccsen előbbiek második egyenlítő találatát vizsgálták, s mind később kiderült, a gólnak köszönhetően végzett a B csoport élén Spanyolország.

Perui siker
Szoros meccsen kapott ki a franciáktól és a dánoktól is Peru, a dél-amerikaiak nem is rúgtak gólt a csoportkör első két meccsén. Noha Ausztráliának még a továbbjutásra is esélyei voltak egy győzelem esetén, Peru a 18. percben vezetést szerzett, majd védekezésre és ellentámadásra építette további játékát. Az 50. percben a dél-amerikaiak újból betaláltak, s noha az ausztráloknak volt néhány nagy helyzetük az utolsó negyven percben is, több gól nem született a meccsen.
A franciák és a dánok gól nélküli döntetlent játszottak egy eléggé unalmas, nagyon kevés helyzetet hozó meccsen, így a gallok megnyerték a C csoportot, a dánok meg a második helyen jutottak a nyolcaddöntőben. Az biztos, hogy a kieséses szakaszban mindkét csapat többet kell mutasson, mert a tegnap délutáni játékukkal nem sokra mennek a továbbiakban.

Spanyol és portugál továbbjutás
Kedd este újra bebizonyosodott, totógyilkos az idei labdarúgó-világbajnokság. Noha a papírforma szerint a spanyolok és a portugálok is esélyesek voltak a kedd esti meccseken, Irán nagy problémát okozott Cristiano Ronaldóéknak.
Portugália végig uralta az Irán elleni meccset, csak egy gólt szereztek, igaz, Quaresma találata szépségdíjas volt. Videózás után jutott büntetőlövéshez még az első félidőben Portugália, de Cristiano Ronaldo lövését az iráni kapus hárította. Ugyancsak videóztak egy Ronaldo által elkövetett szabálytalanságot, amelynek végén a portugál sztár „besárgult”, noha a kiállításon sem lepődött volna meg rajta kívül senki. A hosszabbításban megint videóztak és újból tizenegyest adtak, ezúttal Iránnak, a büntetőt pedig Ansarifard értékesítette, pár perccel később Taremi továbblőhette volna Iránt, ám a labda alig fél méterrel kerülte el a portugál kaput.
A spanyolok sem játszottak rosszul Marokkó ellen, mégis a végén ők izgulhattak. Az afrikaiak úgy szereztek vezetést az első negyedóra végén, hogy Iniesta és Ramos is nagyot hibázott. Négy perccel később egyenlítettek a spanyolok, innentől megint ők vették át az irányítást, ám helyzeteik rendre kimaradtak. A szünet után Amrabat lövését követően a labda a kapufán csattant, majd újra a spanyoloké volt a főszerep. A meccs hajrájában megint megszerezte Marokkó a vezetést, a spanyolok a búcsútól félve rohamozni kezdtek, aminek meg is lett az eredménye, igaz, Aspas gólját is hosszú videózás után adta meg a játékvezető.

Eredmények, állás
B csoport: Spanyolország – Marokkó 2–2 (1–1) /Isco (19.), Aspas (91.), illetve Boutaib (14.), el-Nesziri (81.)/; Irán – Portugália 1–1 (0–1) Ansarifard (93.), illetve Quaresma (45.)/.
1. Spanyolország 3 1 2 0 6–5 5
2. Portugália 3 1 2 0 5–4 5
3. Irán 3 1 1 1 2–2 4
4. Marokkó 3 0 1 2 2–4 1

C csoport: Dánia – Franciaország 0–0; Ausztrália – Peru 0–2 (0–1) /Carrillo (18.), Guerrero (50.)/.
1. Franciaország 3 2 1 0 3–1 7
2. Dánia 3 1 2 0 2–1 5
3. Peru 3 1 0 2 2–2 3
4. Ausztrália 3 0 1 2 2–5 1

A D csoport utolsó két meccse (Nigéria – Argentína és Izland – Horvátország) lapzárta után ért véget.
A mai műsor: F csoport, 17 óra: Mexikó – Svédország (TVR 1), Dél-Korea – Németország (TVR 2); E csoport, 21 óra: Szerbia – Brazília (TVR 1), Svájc – Costa Rica (TVR 2).

HN-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.