Tűzoltósági szolgálat a Gyilkostónál

138

Két tűzoltóautót kap adományba Gyergyószentmiklós, a szerkocsik a tervek szerint a Gyil­kostó üdülőtelepen teljesítenek majd szolgálatot. Önkéntes tűzoltó-alakulatot is létrehoznak.

A Pilisszentiváni önkéntes tűzoltók ajánlottak fel két korszerű tűzoltóautót a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára, ezeket kapja meg Gyergyószentmiklós, hogy a Gyilkostó üdülőtelepen állandó tűzoltói szolgálatot tudjanak működtetni – mondta Nagy Zoltán polgármester sajtótájékoztatón.
Hangsúlyozta, nagy lépés ez az üdülőtelep számára, ugyanis a városból a hivatásos tűzoltóknak körülbelül fél órába telik, hogy odaérjenek egy tűzesethez. Mint mondta, önkéntes tűzoltó-alakulat szervezését tervezik a Gyilkostónál. Nagy elmondta, az adományba kapott egyik jármű vízszállító, amit erdőtüzeknél is lehet majd használni, a másik pedig egy létrás autó. Ezeknek nyárra ideiglenes helyet alakítanak ki, a későbbiekben pedig olyan épületegyüttest tervez a városvezetés, ahol helyet kaphatnak a tűzoltóautók mellett a hegyimentők gépparkja, valamint egy mentő is, ugyanis az elképzelés szerint állandó egészségügyi szolgálat is lesz a Gyilkos-tónál. A polgármester azt mondta, szeretnék, ha hivatalosan üdülőtelep státust kaphatna Gyilkostó, ehhez pedig lényeges az állandó tűzoltósági szolgálat is, hasonlóképpen az egészségügyi ellátás, valamint a víz- és szennyvízhálózat is, amelynek kiépítése folyamatban van.
A két tűzoltóautót szomba­ton veszik át az adományozó egyesület képviselőitől.

Nagy Levente

A cikk a Hargita Népe március 16-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek