Tűzoltómúzeumot terveznek

Szent Flórián Vándorkupa Kápolnásfaluban

26

Hatodik alkalommal rendezték meg az önkéntes és hivatásos tűzoltók szakmai versenyét és találkozóját, az eseménynek ezúttal Kápolnásfalu adott otthont. A részt vevő csapatok felvonulása mindig izgalmas látványosság, akárcsak a megmérettetés. Szombaton Szent Flórián emlékplakettet is avattak, sőt egy megyei tűzoltómúzeum létrehozása is felmerült.

Egyre többen gondoskodnak a biztonságunkról. Bevetésen az önkéntes tűzoltók Fotó: HMT

A hagyományos udvar­hely­széki Szent Fló­rián Ván­dorkupa házigazdája a Kápolnási Önkéntes Tűzoltók Egyesülete volt idén, a szervezést közösen bonyolították le a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületével és a megyei tanács támogatásával. A rendezvényen részt vett Stelian Cimpoeşu ezredes, a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU Olt) vezetője, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség küldöttsége is jelen volt. Az udvarhelyszéki önkéntes tűzoltók számára szervezett tűzoltóversenyt a futballpályán tartották, a csapatok szombaton reggel a polgármesteri hivatal előtt gyülekeztek, majd együtt vonultak fel a település utcáin. A nap kiemelkedő pillanatát a Szent Flórián emlékplakett avatása és a megyei tanács által kiírt pályázaton nyert felszerelések átadása jelentette.
Borboly Csaba megyei tanácselnök bejelentette az eseményen, hogy kérdéssel fordulnak a megyében működő múzeumokhoz: ki vállalná közülük, hogy létrehozna egy komolyan felszerelt tűzoltó múzeumi részleget.
– Ha nem kerül, aki ezt vállalja, akkor a településekhez fordulunk. Gazdag múlttal rendelkezik térségünkben az önkéntes tűzoltóság, a kalákában történő egymáson segítés, ezért tartjuk fontosnak a múlt bemutatását, akár interaktív módon is, hogy a fiatalok számára az önkéntesség legyen vonzó az elkövetkezőkben is – közölte Borboly.
A megyei tanács az Udvar­hely­széki Szent Flórián Vándorkupát 5320 lejjel támogatta, és pályázati alapjából 8580 lejjel járult hozzá a védőfelszerelések beszerzéséhez.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek