Tűzoltófelszereléssel gazdagodtak

Sokan élnek a pályázati lehetőségekkel

202

Néhány napja vette át Csíkrákos és Csíkcsicsó községe a Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázatok alapján nyert, önkéntes tűzoltóknak szánt légzőkészülékeket. Mindkét településen bemutatták tegnap az újonnan szerzett felszerelést. A megye 39 önkéntes csapatot 300 ezer lejjel támogatott idén.

A csicsóiak légzőkészülékeknek örülhetnek. Lépés a biztonság felé Fotó: Szilágyo Dalma Orsolya

A Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázatokon Csicsóhoz és Rákoshoz hasonlóan 37 másik település önkéntes tűzoltó-alakulata is támogatásban részesült. Ez a nagy szám annak köszönhető, hogy a megyei tanács az önkéntes tűzoltó-egyesületek számára összesen 300 ezer lejt különített el az idei költségvetéséből. Az odaítélt összegek 3500 lejtől 10 ezer lejig terjedtek.
Az egyesületként működő helyi önkéntes tűzoltócsapatok legnagyobb százalékban új felszerelés vásárlására pályáztak: új egyenruhát, légzőkészüléket, sisakot és sok egyéb olyan eszközt szereztek be a támogatásból, amelyek nélkülözhetetlenek a munkájuk során. Mindemellett nemcsak a jelenlegi tűzoltókra gondoltak, hanem a jövendőbeliekre is: tájékoztatást nyújtó könyvek és szórólapok kiadására is kaptak finanszírozást, valamint kurzusok, tűzoltónapok és találkozók megszervezésére is.

Népviseletre is jutott

A megyei tanács idén is támogatta a népviseletek beszerzését is. Csíkcsicsóban például a ruhák megvásárlására szánt finanszírozás 5000 lejes, míg Csíkrákoson 6000 lejes volt, és mindkét esetben önrész is kiegészítette a megnyert értéket. A rákosi Bogátalji Egyesület mezőségi női ruhákra szánta az összeget, Csíkcsicsóban pedig női, férfi és gyerekek számára alkalmas viseletet is beszereztek.

Szilágyi Dalma Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek