Tűzoltó-felszerelések átadása a csíkajnádi önkéntes csapatnak

232

Hargita Megye Tanácsa által támogatott eszközök és felszerelések átadására került sor augusztus 26-án 15 órától a csíkajnádi tűzoltószertárban a Csíkajnádi Önkéntes Tűzoltók számára. Immáron negyedszer pályázott sikeresen az egyesület, és ezáltal minden önkéntes tag rendelkezik tűzvédelmi ruhával és felszereléssel.
Az idén Hargita Megye Tanácsa 5570 lejjel 10 pár csizma, 6 tömlő és egy pumpa vásárlását a tűzoltó egyesületeknek szánt program Védőfelszerelések vásár­lása az Önkéntes Tűzoltóknak című pályázat segítségével.
Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök mondott beszédet, illetve átadta a felszereléseket, valamint gratulált a sikeres pályázatért és támogatásáról biztosította a további terveik megvalósulásában. Izsák-Székely Lóránt polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és kiemelte az összetartást, amit tapasztalt az ajnádi tűzoltók között. A polgármester elmondta, hogy a községben mindhárom tűzoltó-alakulat a pályázatok segítségével rendelkezik, illetve rendelkezni fog a bevetésekhez szükséges felszerelésekkel. Az önkormányzat a tavalyi év végén 15 000 lejre vásárolt felszerelést az önkormányzatnak. Szőgyör Domokos alparancsnok megköszönte a megyei tanács támogatását, illetve köszönetet mondott a Csíkszentmihályi Közbirtokosságnak is a támogatásért. Az eseményen átadták azt a tűzoltóautónak átalakított használt mentőautót, amelyet Hargita Megye Tanácsának közbenjárásával kaptak és újítottak fel az ajnádi tűztoltók. Erőss Ferenc elnök ismertette a további terveiket, miszerint szeretnének egy használt tűzoltóautót vásárolni és a meglevő épületet feljavítani, hogy ott tárolhassák az autót, ezekhez kérte a jelen lévő vezetők segítségét.

Szőgyör Domokos, Ajnád

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek