Tüzelő lesz a kidobott fából

A kuka mellé tehetik

37

Idén is tüzelő lesz az ünnepek elteltével kidobott fenyőkből Gyer­gyó­szentmiklóson. Az önkormányzat munkatársai néhány naponta begyűjtik a kukák mellé tett fákat.

Fotó: Lázár Hajnal

Vízkereszt ünnepének elteltével egyre többen fosztják meg díszeitől a karácsonyfát. A fával fűtők vagy magánházban lakók eltüzelhetik vagy komposztálhatják azt, viszont a tömbházlakók többsége nem tudja ezt megtenni. Ők a lakónegyedek kukái mellé tehetik ki a fákat.
Len Emil alpolgármester azt mondta, a szemétszállítással megbízott vállalat nem viszi el a fenyőket, az önkormányzat mellékgazdaságának munkatársai gyűjtik azokat idén is. Akár az előző években, most is darálják és tüzelőként használják a fát. Az alpolgármester arra kéri a lakosokat, igyekezzenek mindenhol egy helyre, rendben lerakni a fenyőket. Az elmúlt napokban arra is volt példa ugyanis, hogy a tömbház mellé dobta valaki a fát, s ez nemcsak a begyűjtőket zavarta, hanem a szomszédokat is. Minden évben akadnak, akik megelőzik a begyűjtőautót és a fatörzseket összeszedik ingyen tüzelő gyanánt, gyakran pedig szanaszét hagyják a levágott ágakat. A mellékgazdaság járműve néhány naponta körbejárja a lakónegyedeket, és összeszedik a kidobott fákat, ágakat.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.