Tutaj épül az adományból

Palackot gyűjtenek

128

Műanyagpalack-gyűjtést hirdetett a gyergyószentmiklósi önkormányzat. A helyi tűzoltóság kérésére tettek közzé felhívást, ugyanis környezetvédelmi figyelemfelkeltés céljával PET-palackból építenek tutajt, amellyel a Maros torkolatáig szeretnének eljutni.

Fotó: Facebook

A gyergyószentmiklósi tűz­oltók a helyi önkormányzattól kértek segítséget, hogy minél több műanyag flakont sikerüljön összegyűjteni. A városháza felhívása szerint 1,5 literes, 2, illetve 3 literes palackokra van szükség, fontos, hogy épek, sérülésmentesek legyenek, s ne hiányozzon a kupak sem. Legalább 3-4 ezer palackra van szükség, amelyekből tutajt építenek majd a tűzoltók, a Maroson evezve azzal szeretnének eljutni a folyó torkolatáig. A vízre szállás tervezett helyszíne a forráshoz lévő legközelebbi pont, ahol nem akad el a méretes tutaj. Az akcióval a környezetvédelemre, az újrahasznosítás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.
Szintén a helyi önkormányzat nyújtott segítséget a szegedi tűzoltó-alakulattal való kapcsolatfelvételben, így várni fogják a gyergyóiakat a célhoz érkezésnél. A tervek szerint április első napjaiban indulnak, a pontos időpont viszont függ az időjárási körülményektől, a jégzajlástól és a vízállástól. A 700-800 km körüli távot nagyjából két hét alatt teszi majd meg a kilencfős csapat, amelyből nyolc személy a tutajon utazik, egy személy pedig autóval kíséri őket. A tutajt 7-8 méter hosszúra és 4-5 méter szélesre tervezik, hogy elegendő hely legyen rajta 8 személy számára a pihenéshez, étkezéshez. A palackokat a szegedi hulladékgazdálkodással foglalkozó cég segítségével szállíttatják majd el a folyópartról.
Aki palackot szeretne adni a tutajépítésre, a gyergyószentmiklósi piacon a kisállat-kereskedés számára kialakított udvarra viheti március elsejéig, hétfőtől szombatig, naponta 8 és 14 óra között.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek