Tüntetni hívnak, szervezik az utazást

29

Minél többen vegyenek részt a március 10-i figyelemfelkeltő megmozduláson Maros­vá­sár­he­lyen – erre biztat a Gyer­gyó­szé­ki Székely Tanács. Az utazáshoz autóbuszokat biztosítanak, Gyergyó­szent­mik­ló­son mindhárom magyar párt irodájában fel lehet iratkozni.

A Gyergyószéki Székely Tanács azt reméli, a Székely Szabadság Napja idén is olyan erős visszhangú lesz, mint az előző két megmozdulás a korábbi években.
– Az utóbbi idők eseményei miatt – mint a magyar vezetők zaklatása, a zászló- és táblaháborúk stb. – fontos, hogy ez alkalommal megmutassuk: nem hagyjuk magunkat, kiállunk a jogainkért. Ezzel tudjuk meghátrálásra bírni a román hatóságokat, különben egyre rosszabb lesz a helyzet – fogalmazott Árus Zsolt, a Gyergyószéki Székely Tanács elnöke. Hozzátette, éppen ezért lényeges, hogy a székely közösség minél nagyobb számban képviseltesse ma­gát a marosvásárhelyi felvonuláson. Gyergyószentmiklóson mindhárom magyar párt irodájában fel lehet iratkozni a szállítás érdekében a résztvevők listájára, és a szervezők arra kérik az érdeklődőket, mihamarabb jelezzék szándékukat, hogy lefoglalhassák a megfelelő számú autóbuszt. Ugyanakkor mindenkitől kérnek telefonszámot is, hogy amint leszögezik az indulás helyét és időpontját, értesíteni tudják őket. Az utazás önköltségen sokkal többe kerülne, de a megmozdulásra szervezetten utazóktól csupán 5 lejes hozzájárulást kérnek – a fennmaradó összeget támogatók segítségével teremtik elő. A gyergyószéki községek, falvak lakói a Székely Nemzeti Tanács helyi megbízottjait kereshetik, ha az utazásról érdeklődnének. A Gyergyószéki Székely Tanács ugyanakkor biztat mindenkit, ha tehetik, utazzanak saját autóval Marosvásárhelyre, és vigyenek magukkal másokat is, hogy minél többen legyenek jelen a megmozduláson.

[box type=”shadow” ]Csíkszeredából is autóbu­szokat indítanak, a szállítást a Székely Nemzeti Tanáccsal partnerségben az EMNT és az EMNP szervezi a március 10-én 16 órakor kezdődő marosvásárhelyi megemlékezésre és tüntetésre. A buszok 12-kor indulnak az Erőss Zsolt Aréna előtti parkolóból, helyet foglalni rájuk előzetes bejelentkezés alapján lehet a csíkszeredai Demokrácia Központban 10 lejes egyéni hozzájárulás kifizetésével. Amennyiben lesznek jelentkezők Alcsíkon és Felcsíkon, úgy alakítják a buszok útvonalát, hogy őket is el tudják vinni. Az EMNP és az EMNT továbbá Sep­si­szetgyörgyről, Szé­kely­ud­var­hely­ről, Kézdivásárhelyről, Ba­rót­ról, Gyergyószentmiklósról, Ér­mellékről és Kolozsvárról is indít autóbuszokat. [/box]

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.