Túllépni az első körön

Készülnek a BL-selejtezőre

28

Napi két edzéssel és videózással készül a Csíkszeredai Imperial Wet a hónap végén esedékes teremlabdarúgó Bajnokok Ligája selejtező csoportkörre, amelyet Athénban vívnak meg. A továbblépés a cél, de nehéz dolga lesz a román bajnoki címvédőnek.

Európában is bizonyítana az Imperial

Gőzerővel készül a bajnoki rajtra, de leginkább a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája előselejtező csoportkörére a Csíkszeredai Imperial Wet alakulat, amely Futsal Klub Csíkszereda néven nevezett a sorozatba.
A felkészülésről és a várakozásokról a 35 esztendős Florin Matei nyilatkozott a szakszövetségnek, kiemelve, hogy nagyon komolyan készülnek az athéni csoportmérkőzésre, ahol az ír, a svájci és a görög bajnokkal küzdenek meg az egy továbbjutást érő helyért. „Napi két edzésünk van videóelemzéssel egybekötve, így próbálunk minél jobban felkészülni az ellenfelek játékára. Azért megyünk Athénba, hogy megnyerjük a csoportot, de ez a Bajnokok Ligája, ahol mindenki jobban harcol. Mindannyian türelmetlenül várjuk már, és úgy érzem, hogy jobb csapatunk van, mint volt a legutóbbi idényben, a hangulat is remek az öltözőn belül” – fogalmazott Matei.
Az interjúban kitért az új vezetőedző, Sito Rivera személyére is, akiről megjegyezte: „Többen is ismerjük őt a korábbi évekből. Ismerjük és tiszteljük egymást. Európa egyik legjobban felkészült edzőjéről beszélünk személyében” – zárta mondandóját Florin Matei.

Felkészülési meccsek
Az Imperial mellett a román bajnokságban érdekelt további csapatok is készülnek a szezonrajtra. A Dévai Autobergamo a magyar bajnok Berettyóújfalu vendége volt, ahol előbb egy 2–2-es döntetlent értek el, majd meglepetésre 6–3-ra legyőzték Berettyóújfalut.
A Galaci United Cupa Dunării néven egy négycsapatos tornát szervezett, amelyen még a Dunărea Călărași, a Dinamo Kisinyov és az Odessza vett részt. A Csíkszeredai Imperial Wet által földbe döngölt Kisinyov meglepetésre az első meccsen, büntetők után, verte a Dunărea Călărași-t, míg a másik ágon a Galac 2–0-ra az Odesszát. A másnapi kisdöntőben a Călărași összekapta magát és legyűrte az Odesszát, hogy a döntőben a házigazdák esélyeshez méltón 6–1 arányban múlják fölül a moldáv bajnokot.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek