2021, január 17, vasárnap.

Túljelentkezés az új oktatási programban

Van igény az ötven fölötti korosztály körében az aktív tanulásra. Ezt bizonyítja a csíkszeredai Sapientia egyetem által elindított Ezüst Akadémia Oktatási Programba jelentkező több mint 250 érdeklődő – hangzott el az akadémia nyitóünnepségén tegnap délután.

Élénk érdeklődés. Átlépték az egyetemi aula befogadóképességéhez igazított keretet
Élénk érdeklődés. Átlépték az egyetemi aula befogadóképességéhez igazított keretet

A csíkszeredai Sapientia egyetem vezetősége a nyugati partner tanintézményeinek mintájára indította el idén először az Ezüst Akadémia Oktatási Programot, amely tizennégy, több tudományos szakterületet átfogó előadást tartalmaz. A program hivatalos megnyitóját tegnap délután tartották a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium dísztermében.
– Hiszem, fontos, hogy az ember az utolsó pillanatig fenntartsa szellemi frissességét és az új dolgok iránti érdeklődését: nyolcvanévesen is meg lehet tanulni egy idegen nyelvet vagy a számítógép használatát – szólt a jelenlévőkhöz dr. Makó Zoltán dékán.
Az egyetem által kezdeményezett új típusú oktatási képzés a vártnál nagyobb érdeklődést keltett az ötven fölötti korosztály körében, így az eredetileg az egyetem nagyaulájában tervezett előadássorozat egy újabb helyszínnel bővült.
– Az előadásokon 190 személyt tudunk fogadni a nagyaulában, ám mivel az akadémiára több mint 250 jelentkezőnk van, azokat, akik később regisztrálták magukat, a kisaulában tudjuk fogadni, ahol kivetítőről követhetik az eseményeket. Ezt jeleztük az érintetteknek is – mondta az akadémia hivatalos megnyitóján Csíki Adél PR-felelős.
Az ötven év fölötti diákok jelképes hallgatói igazolványt is kaptak, azok pedig, akik az első és második félévre betervezett tizennégy előadás hetven százalékán részt vesznek, a tanév végén oklevélben részesülnek. Az egyetem vezetősége az ünnepi rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a jelentős érdeklődés kitart a tanév végéig, a 2016/2017-es tanévben is folytatja a felsőfokú tanintézmény az Ezüst Akadémia Oktatási Programot.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb