Túljelentkezés az IT-képzési programban

Újabb színfolt az udvarhelyi felnőttoktatás palettáján

59

Lejárt a felvételi, hamarosan indul is az a hiánypótló posztgraduális képzés, amely azoknak az udvarhelyszéki szakembereknek jó lehetőség, akik már az informatika és szoftverfejlesztés területén dolgoznak, de nem rendelkeztek felsőfokú oklevéllel ezen a területen. A jelentkezők számát tekintve jócskán van igény az ilyen jellegű kezdeményezésekre.

Az elmúlt szombaton a Tamási Áron Gimnáziumban tartották az informatika és szoftverfejlesztés posztgraduális képzési program felvételijét. A lehetőség februári meghirdetését követően több mint 1500-an látogattak el a programot részletesen bemutató weboldalra, és a meghirdetett helyek számát jóval meghaladó jelentkező, összesen 39 személy adta le iratcsomóját Kolozsváron.
Korábban a Hargita Népe is megírta, hogy a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának irányítása alatt, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal támogatásával, a Regionális IT-fejlesztési Programmal és a U-Hub IT&C közösséggel partnerségben másfél éves képzés indul Székelyudvarhelyen, amelyre az informatika szakterületein tevékenykedő, de felsőfokú képzéssel nem rendelkező személyeket, vagy éppen e pálya irányába elmozdulókat várnak. Az oktatási programnak köszönhetően nem kell Kolozsvárra utazniuk az érdeklődőknek, a három félév során onnan jönnek az oktatók, miközben a hallgatók közvetlen kapcsolatban lesznek a helyi IT-szektor képviselőivel is. Az első évfolyam 25 fővel indul.
A hétvégi felvételi eredmények nagyon jók, az utolsó bejutó pontszáma is 65% fölötti – tájékoztatott a polgármesteri hivatal sajtóirodája. A felvételi bizottság tagjai dr. Robu Judit docens, a BBTE Matematika és Informatika Karának dékánhelyettese, dr. Csató Lehel professzor és dr. Simon Károly adjunktus voltak. A visszaigazolási periódus lejártát követően, április első hétvégéjén kezdődik is az oktatás a Hargita Business Centerben.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek