Túlélőtábor Kovácspéterben

A természetben való tájékozódást tanulták

119

Háromnapos túlélőtábort szervezett a Gyergyószentmiklóshoz tartozó Kovácspéterben a Gyer­gyó Területi Ifjúsági Tanács (GYTIT). A rendezvényen részt vevő fiatalok a természetben való tájékozódásról, a vadállatokról, illetve a túlélés alapvető szabályairól szerezhettek hasznos információkat, mindezek mellett a csapatépítésbe, valamint a lovak világába is betekintést nyerhettek.

Túlélőtábor. Tetszett a fiataloknak Fotó: GYTIT

Fontos, hogy a fiatalok kimozduljanak a mindennapi, megszokott környezetükből, és a természetben próbáljanak boldogulni – mutatott rá a megyei önkormányzat által támogatott tábor főszervezője, Csergő Tímea, hozzátéve: fontos szempont, hogy a résztvevők a technológiai eszközeik nélkül tudjanak helytállni a különböző helyzetekben.
Annak ellenére, hogy a táborozóknak volt fedél a fejük fölött, és természetesen biztonságban érezhették magukat, nem volt egyszerű dolguk: nekik kellett beszerezniük a melegedéshez szükséges tűzifát, főzniük kellett, ugyanakkor a sok egyéb kihívás mellett az áram hiánya okozta „elvonási tünetekkel” is szembe kellett nézniük.
A szervezők rámutattak: a legtöbb résztvevőnek a lovaglástól való félelem leküzdése jelentette a nehézséget, egy személy kivételével azonban mindenki teljesíteni tudta a táborban kapott feladatokat.
Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Barti Tihamér hasznosnak nevezte a rendezvényt, hozzáfűzve: fontos, hogy a fiatalok használják a kreativitásukat, és minél több olyan ötlettel rukkoljanak elő, amely a jövőjüket szolgálja.
A táborzárón a résztvevők megfogalmazták, örülnének, ha jövőre is szerveznének túlélőtábort, mondván, az sem baj, ha nehezebb lesz, mivel „ez csak amolyan bemelegítésként szolgált a keményebb helyzetekre”.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek