Túl vannak az első edzőmeccsen

Csíki győzelem Székelyudvarhelyen

64

Lejátszotta első edzőmérkőzé­sét a Székelyudvarhelyi FC, az ellenfél az FK Csíkszereda U19-es csapata volt, amely szintén először lépett pályára az idei évben. Mindkét csapat remek felmérőnek ítélte meg a szombat déli találkozót.

A játék, nem pedig az eredmény volt fontos a szombati edzőmérkőzésen Fotó: szfc.ro

A téli szünetet követően egy­hetes felkészülés után játszotta le első edzőmeccsét a Székelyudvarhelyi FC az FK csíkszereda U19-es csapata ellen, amelynek ugyancsak az év első mérkőzése volt a szombati. Mindkét gárda edzője remek felkészülési és felmérési lehetőségnek ítélte meg a székelyudvarhelyi mérkőzést. A meccs első felében a csíkiak kétszer is bevették a 3. ligás csapat kapuját, az SZFC a második félidőben csak szépíteni tudott, így a meccset az FK U19-es gárdája 2–1-re nyerte.
Az udvarhelyi csapat edzője a találkozó után azt mondta, nem az eredmény volt számára fontos, hanem az, hogy a próbajátékon lévőkről tudjon véleményt alkotni. „Kemény intenzitású hét után vannak a fiúk, a lábak is nehezek voltak. Nagy mozgás volt a kereten belül, megnéztünk pár új játékost is. Az ilyen felkészülési mérkőzéseken az elsődleges szempont az, hogy a próbajátékon lévőkről tudjunk véleményt alkotni, kit küldünk el, és kit tartunk meg. A tavaszi rajtig van még öt meccsünk, az a célunk, hogy addig összeállítsunk egy ütőképes, 18-19 fős keretet. Számunkra ez egy nagyon jó edzés volt” – összegzett Mészáros Alpár, az SZFC edzője.
Az FK Csíkszereda U19-es csapatának edzője két részre osztotta a játékosait, így az első félidőben majdnem teljesen lecserélte a csapatot. „Nagyon jól kezdtünk és az első félidőben remekül játszottunk, ez látszott az eredményen is, hisz vezettünk két góllal. Tetszett, amit láttam, és jó benyomást keltettek a fiúk, mert mégiscsak egy felnőttcsapat volt az ellenfél. A mérkőzés teljes mértékben elérte célját, jó felkészülés volt és mindenki kapott lehetőséget ezen a mérkőzésen – mondta a meccs után Ilyés Róbert, az FK U19-es gárdájának vezetőedzője.
Az SZFC-től Nagy Tamás, Marucza Csanád, Bogdan Mintaș, Cosmin Stăncuțu, Sebastian Trăistar, Péter Mózes, Vékás Barna, Györgydeák Apor, Marin Popescu, Constantin Dinu, Tankó Előd, Bálint Rajmond, Főcze Endre, Simó Csongor és Csifó István lépett pályára, míg az FK U19-es csapata az első félidőben Bencze – Zsombori, Márton, Berkeczi, Partene, Csala T., Máthis, Simó, Solymosy, Bara, Barta, míg a második játékrészben Bencze – Méhes, Márton, Becze, Bakó, Csala T., Tankó, Bara, Barta, Kányádi, Bedő felállításban játszott.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek