Túl az első edzésen

40

Megérkezett a spanyolországi Zaragozába a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata, ahol Vlad Caba edző vezetésével egyhetes edzőtáborban vesznek részt az udvarhelyiek. A hét nap alatt három meccsen is pályára lépik a SZKC spanyol és francia csapatok ellen.

Lazításként foci is szerepelt a kézilabdások edzéstervében, legalábbis az első napon

Két hete kezdte el a tréningek sorozatát a Székelyudvarhelyi KC. Az együttes ez idáig hazai környezetben végezte az edzéseket, a múlt héten az erőnlétre fektettek nagy hangsúlyt a fiúk. A terhelés még folytatódik, viszont lassan a taktikai-technikai elemek kerülnek előtérbe.
A csapat pedig már elutazott Zaragozába, ahol folytatja a felkészülést a tavaszi idényre. A spanyolországi edzőtáborban tizennégy játékos vesz részt, Goce Ojleszki és Makszim Baranau a most zajló vébén szerepel nemzeti együttesével, míg Szász András térdsérüléséből lábadozik, de elkezdte a könnyített edzéseket. Az SZKC napi két edzést tart a spanyol városban, míg a héten szerdán, csütörtökön és pénteken találkozókat játszik az Anaitasunával, a Huescával (mindkét gárda spanyol élvonalbeli) és a Billerével – francia másodosztályos gárda.
Az SZKC szombaton érkezett meg Zaragozába, és kis pihenőt követően máris edzésbe álltak. Az edzésen az SZKC a bemelegítést követően focizott, majd a kézilabda is előkerült, a kapusok külön végezték a mozgásokat, addig a mezőnyjátékosok passzjátékokkal töltötték el a fennmaradó időt. A legvégén nyújtással zárult az első foglalkozás. Ez volt a sportolók számára a legkönnyebb edzés Spanyolországban. A tegnapi szabadnapot követően igazán belevágnak a munkába, napi két edzéssel hangolnak a február elsejei rajtra. Szerdától pedig jönnek a barátságos mérkőzések, három ilyenen lép pályára a gárda.
A zaragozai kiszállást követően még egy hét marad hátra a felkészülési időszakból, a tavaszi szezon február 1-jén rajtol a Románia-kupa negyeddöntőjével.

Az ifik is elkezdték
A felnőttcsapat mellett a Székelyudvarhelyi KC korosztályos csapatai is munkába álltak a múlt héten. A szünidő alatt amennyiben a lehetőségek megengedték, az edzők egy-két foglalkozást tartottak hetente. Most már napi tréningek vannak az 1-es, 2-es és 3-as korcsoportnak.
Az országos bajnokság csoportköre január végén kezdődik, addig az edzések mellett az edzők próbálnak felkészülési mérkőzéseket lekötni, az már biztos, hogy a 2-esek Tordára utaznak egy tornára. Mindhárom gárda az elődöntő tornára való továbbjutást szeretné elérni. A nagyobbak mellett az ifi 4-esek és a gyerekkézilabdázók is folytatják az edzéseket, számukra a bajnoki rajt még odébb van, ahogy a versenykiírás is más, mivel megyei szakasz, zónadöntő, elődöntő torna és országos finálé a sorrend.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.