Túl a második futamon

Jól sikerült kiszállás

161

Húsvét első és másodnapján Má­riapócson tartották a magyar ra­likrossz-bajnokság második futamát, amely a közép-európai zónabajnokságba is számított. A junior kategóriában elindult Bartha Mózes is, a fiatal csíkszeredai pilóta az elődöntőig menetelt.

Futamról futamra javul Bartha Mózes teljesítménye Fotó: Anda Irén

Húsz éve Máriapócs ad ott­hont az idény első ma­gyarországi ralikrossz-fu­tamának, a hagyományok szerint ezt mindig húsvét első és másodnapján tartják. Noha a technikai gépátvétel és a pályabejárás már szombaton lezajlott, a futamokra csak vasárnap és hétfőn került sor. A pontvadászat Szlovákiában kezdődött, a máriapócsi futam a bajnokság második versenye volt az idényben, ám az első, amelyet az idén Magyarországon tartottak.
Bartha Mózes idén a magyar junior korosztály számára kiírt bajnokságban versenyez, rajthoz állt a Slovakiaringen és Máriapócson is.
– Noha ezt az évet tanulóévnek szántuk, azért hajt a vágy, hogy minél jobb eredményeket érjek el – mondta lapunknak a csíki pilóta. Hozzátette, a máriapócsi pálya hosszabb és sokkal gyorsabb, mint a szlovákiai, így jóval nagyobb volt a versenytempója minden sportolónak.
– Az első előfutamot kissé elrontottam, a rajtom nagyon gyengére sikerült, így nehéz volt az ideális ívet jól megközelíteni, az utolsó helyen értem célba. A második előfutamon, noha az időeredményem gyengébb volt, sikerült javítanom a helyezésen, a harmadik előfutamon pedig négy másodpercet sikerült az első futamhoz képest gyorsulnom, így a helyezésemen is javítottam – nyilatkozta lapunknak Bartha Mózes. A csíki pilóta az elődöntő csoportjában a negyedik időt autózta, összetettben pedig a kilencedik helyen zárt és 11 pontot szerzett.
A magyar ralikrossz bajnokság harmadik versenyét a Budapest közelében található Kakucson tartják május 17–19. között, a tervek szerint ezen a futamon is elindul a csíki pilóta.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek