Tudnivalók, tájékoztató

Online felvételi a Sapientián

41

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara a 2020/2021-es tanévben a július 8–24. közötti időszakban az online térben tarjta a felvételi vizsgákat, továbbá a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a jelentkezők mentesülnek a be­iratkozási díj befizetésének terhe alól.

A Sapientia – EMTE Csík­szeredai Karán a 2020. július 8–24. közötti időszakban szervezik meg a nyári felvételit online formában. Nagyon rövid idő alatt sikerült alkalmazkodni a járványhelyzethez, hiszen a teljes karon ezekben a hónapokban zavartalanul működött az online oktatás, így a kar vezetői úgy döntöttek, hogy az egyetemi képzésekre való beiratkozás is az online térbe költözik. A beiratkozási platform mobilkészüléken is könnyedén elérhető lesz, ami nagymértékben megkönnyíti a végzős középiskolás diákok jelentkezését.
Idén a csíkszeredai kar alapképzésen összesen 425 helyet hirdet, mesterképzésen 146 hely várja a jelentkezőket.
A járványügyi intézkedések miatt néhány szak esetében módosultak a felvételi követelmények. Az élelmiszeripari mérnök, román nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom, valamint a világ- és összehasonlító irodalom – angol nyelv és irodalom szakoknál is elmaradnak a felvételi vizsgák és 100 százalékban az érettségi vizsga átlaga fog számítani a bejutásnál. A fenntartható biotechnológiák mesterképzésen a korábbi írásbeli vizsgát felváltja a szóbeli vizsga, mely előre közölt tematika alapján fog zajlani. A felvételi tematika elérhető a csíkszeredai kar honlapján.
Két hete, ugyancsak a Tudomány íze! jegyében az online csatornákon (Facebook, Insta­­gram) láthatók a népszerűsítő anyagok, amelyek segítségével a diákok találkozhatnak a kar képzéskínálatával, illetve hasznos és aktuális információkról kaphatnak híreket.
A felvételizőknek menüpont alatt pedig elérhető a különböző szakok részletes leírása, akárcsak a felvételi kritériumok, felvételi tájékoztató, fontos időpontok, illetve a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok jegyzéke.
A járvány miatt elmaradt nyílt napokat is igyekszik pótolni a kar, hiszen a minden évben megszervezett Légy egy napra sapientiás! elnevezésű rendezvény a tapasztalatok alapján nagy segítséget nyújtott a középiskolás diákoknak a továbbtanulás lehetőségeinek megismerésében, érdeklődési körük felmérésében. Az online lehetőségeket, csatornákat kihasználva igyekszik az egyetem majd kapcsolatba lépni a diákokkal.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.