Tudatosságra sarkallnak

I. Női konferencia Csíksomlyón

154

A női szerepek sokrétűségéből kiindulva szervez konferenciát az Áradat Egyesület Csíksomlyón: az elvárásokról, gyermeknevelésről, házasságról és tudatosságról tartanak előadást a meghívott szakemberek. Az eseményre a helyek száma korlátozott, a szervezők előzetes bejelentkezésre sarkallják az érdeklődőket.

Mit tegyünk, hogy ne savanyodjunk bele a mindennapos rutinba? Hogyan változtassunk úgy, hogy se a családunkat, se a munkatársainkat, se a barátainkat ne hagyjuk cserben? Mit tegyünk, hogy ne gyötörjön a lelkiismeret-furdalás, ha elmegyünk a manikűröshöz, ha csapunk egy laza estét a barátnőinkkel, ha úgy akarunk helytállni, hogy vállalt szerepeinkhez, de önmagunkhoz is hűségesek maradjunk? – ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ az első Női konferencia, amelynek a csíksomlyói Jakab Antal Ház ad otthont jövő hétvégén.
Simó Irma szervező lapunk kérdésére közölte, hogy a hasonló programok tanulságait levonva vágnak bele az újabb hagyományteremtő esemény lebonyolításába.
– A Csíksomlyói Leány- és Asszonytalálkozóra minden évben túljelentkezés volt, úgy láttuk, hogy az itteni nők is foglalkozni akarnak magukkal, és fontosak számukra ezek a programok. Az I. Női konferencia témája a tudatosság és a jelenbeliség lesz, hiszen számos nő szenved az elvárásoktól, sokan csak a gyermekneveléssel és az anyagiakkal foglalkoznak, nincs idejük másra – szögezte le a szervező, megjegyezve, hogy a női identitás annyira sokrétű, hogy nem nehéz elveszni a követelményekben.
Az Eljött az Énidő(m) – I. Női konferenciára szakembereket hívtak meg a szervezők, akik egész napos előadássorozattal várják az érdeklődőket április 14-én, szombaton, 9 órától. A programra előzetes bejelentkezés szükséges, a 0754–872640-es telefonszámon vagy az aradategyesulet@gmail.com e-mail-címen.

Keresztes Bea

A cikk a Hargita Népe április 10-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek