Trend a lelke…

167

Tegnap egy női magazint olvasgattam délután. Régebb nagyon szerettem, mert minőség és színvonal jellemezte a cikkeket, a témaválasztást, a havilap enyhén kozmopolita, kitekintést nyújt a nemzetközi porondra is, ami a nők helyzetét, az őket foglalkoztató társadalmi kérdéseket, de akár a divatot, szépségápolást is illeti. Mostanában nem vásároltam, aztán az egyik kedvenc színésznőmmel készült interjú miatt megvettem a legújabbat. Azért, hogy szembesüljek vele: vagy én változtam meg radikálisan, vagy a világ (tehetősebb, nyugati) fele megy tőlem egyre távolabb, vagy egyszerűen csak épp jó helyen élek, ahol a mindennapok, az interperszonális kapcsolatok nyomokban legalább még tartalmaznak valódi emberi megnyilvánulásokat, és bocs, kimondom: normalitást (ennek okainak elemzését hagyjuk a társadalomtudósokra).
Egy ilyen lap átböngészése után az első komolyabb levonható összefüggés a következő: vannak az állandóan változó trendek, és a trendi, urbánus, azaz nagyvárosi nőnek/férfinak ezek között kell állandóan érvényesülnie, ha jót akar magának. Most hagyjuk a divatot. Bár talán mégsem, mert itt van a trashy irányzat, amely az egykori kommunista blokk ruhadarabjait, frizuráit, megjelenését hozza vissza, és állítólag nagyon kedvelt a nagyvárosi fiatalok, fiatal felnőttek között. Romkocsmában susogós tréningben, teniszzokniban, elnyúlt pulóverben ücsörögni trendi.
De megtudtam, hogy a férfiak 71, a nők 50 százaléka cserélné le partnerét egy szexrobotra, és bármennyire is riogatnak a pszichológusok, a trend a mesterséges intelligenciával rendelkező partnerek elterjedése felé hat… A microcheating, azaz mikromegcsalás szempontjából lehet, hogy mi sem maradunk le. Online, azaz közösségi oldalon zajló apró (vagy nem is annyira apró) flörtökről van szó, amik inkább érzelmi szálon futnak, de mindenképpen az aktuális partnertől visznek távol. Az intuitív diéta aztán elvitte a pálmát nálam. Ez egy olyan, vadiúj táplálkozási trend, amely minden trenddel szembemegy! Képzeljék, visszatér az alapokhoz, a megérzéseinkhez, azaz divatos, ha akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk, és azt, amire épp szükségünk van!
De vigyázat, nehéz a normalitáshoz visszatérni a táplálkozási divatok világából. A mellékhatások elkerüléséért keressük fel gasztropszichológusunkat.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek