péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Tragikus tűzeset

A katasztrófavédelmi szakembereket tegnap 0 óra 29 perckor riasztották Szentegyházára, ahol egy lakóház gyulladt ki. Mire Székelyudvarhelyről a helyszínre értek a tűzoltók, 70 négyzetméteres felületen már égett a lakóház teteje, a lángok már átterjedtek egy melléképületre is, és egy forgalomba be nem jegyzett autó is kigyulladt. A hivatásosak 15 helyi önkéntes tűzoltóval két órán át küzdöttek a lángokkal, és sikerült megfékezniük, mielőtt a szomszédos épületekben is kár keletkezett volna. A tragédiát így sem kerülhették el: egy 82 éves nő életét vesztette, megszenesedett holttestét az ágy mellett találták meg.
A házban tartózkodó hat másik személy viszont időben kijutott a lángoló épületből, igaz, hármuk azonnali orvosi segítségre szorult: egy 44 éves nő első és másodfokú, egy 56 éves férfi másod- és harmadfokú égéséi sérüléseket szenvedett, egy 16 éves kiskorút pedig szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba.
A szakemberek szerint egy kályhából kipattanó parázs miatt gyulladt meg a szőnyeg, majd onnan terjedtek tovább a lángok. A felügyelőség közleménye szerint 30 ezer lejre rúg az anyagi kár.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb