Tragédia a vízműnél

Haláleset történt, de a vízszünetet áramkiesés okozta Székelyudvarhelyen

48

Elhunyt a Harvíz Rt. egyik munkatársa a székelyudvarhelyi vízműnél. A szolgáltató Facebook-oldalán jelentette be tegnap este, hogy munkatársuk munkaidején kívül az egyik ülepítőben vesztette életét. Az eset 14.20 óra körül történt, az ügyben kivizsgálás folyik. Eközben egész délután akadozott, illetve szünetelt a vízszolgáltatás a városban, de megtudtuk: a két eset között nincs összefüggés.

Munkatársukat az egyik ülepítő­medencében találták meg tegnap kora délután áll a Harvíz Rt. közleményében. A tragédia színhelyeként szolgáló ülepítőből a víz kiáramlását azonnal lezárták és értesítették a hivatalos szerveket, a rendőrséget, a munkavédelmi felügyelőséget, illetve a közegészségügyi hivatalt. Mindeközben a vízellátást kizárólag a párhuzamos ülepítőn keresztül végezték, a kommüniké szerint ez még késő este is innen történt. Ugyanakkor a fogyasztókra való tekintettel, plusz óvintézkedésként a szolgáltató jónak látta, hogy a holttest kiemelése után leengedje a vizet ebből az ülepítőből az esővízcsatornába, hogy érintkezni se tudjon az ivóvíz alapjául szolgáló többi vízzel. Biztosítják a fogyasztókat, hogy ettől függetlenül biztonságos, fogyasztható és használható az ivóvíz, ami a csapból folyik Székelyudvarhelyen. Mindezt kérdésünkre a Harvíz Rt. vezérigazgatója, Bogáti Csaba is megerősítette, viszont – amíg a kivizsgálás tart – a sajnálatos esetről további részleteket nem tudott megosztani lapunkkal.
Eközben többórás szolgáltatás­kiesés nehezítette az udvarhelyiek életét a tegnap délután. Bogáti Csaba hangsúlyozta, hogy a tragédiának nem sok köze volt ehhez, a vízszünetet többszöri, viszonylag hosszan tartó áramszünet okozta, aminek következtében nem tudott megfelelően működni a vízkiemelő állomás, és az egyetlen medencéből nehézkes volt a megfelelő kapacitást tartaniuk.
Mint ismert, a Harvíz Rt. április elsejétől szolgáltat Székely­udvarhelyen. A cég hivatalos közleményében együttérzését fejezte ki elhunyt munkatársuk családjának.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.