Továbbra is zsúfolt a forgalom a nagylaki országúti átkelőnél

Kevesebben lépték át a határt az elmúlt 24 órában

78

Ma reggel is zsúfolt volt a forgalom a nagylaki országúti határátkelőnél (Nagylak I.), mintegy négyórás várakozási időt jegyeztek a belépési oldalon, az elmúlt napokhoz képest azonban kevesebben lépték át a határt az elmúlt 24 órában.

Illusztráció

Az aradi határrendészet képviselői szerint hétfő reggel 8 órától kedd reggel 8 óráig 4600 személy érkezett az országba a Nagylak I-es határátkelőn át, míg egy nappal korábban 4800 személyt jegyeztek. Kilépésre 2000-en jelentkeztek itt, míg előző nap 2400-an.

A nagylaki autópálya-átkelőn (Nagylak II.) keresztül 3650 személy érkezett Romániába az elmúlt 24 órában, míg egy nappal korábban 5800-an jöttek, ugyanakkor 2700-an hagyták el itt az ország területét az egy nappal ezelőtt jegyzett 3200 személyhez képest.

A Nagylak I-es átkelőnél a belépési oldalán négyórás, a kilépési oldalon egyórás volt a várakozási idő kedd reggel.

Az aradi határrendészet sajtószóvivője, Filip Ionuţ Matei az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a Nagylak II-es határátkelőt ismét lezárták a személyforgalom előtt, az utasokat már Magyarország területén az országúti átkelő felé irányítják. Az autópálya-átkelőt továbbra is a teherforgalom számára tartják fenn – mondta.

Az elmúlt hétvégéig a magyar hatóságok csak az erre kijelölt útvonalon engedélyezték az országon való áthaladást, és a személyautók a Nagylak I-es átkelőnél léphettek be az országba. A hétvégén azonban torlódások alakultak ki az átkelőnél, ezért a Nagylak II-es és a varsándi átkelőt is megnyitották erre a célra.

Ma reggel 10-20 perces várakozási időt jegyeztek a varsándi határátkelőnél.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.