Továbbra is támogatják a helyi termelőket

Hargita Megye Tanácsa helyi vásárok megszervezésére biztatja az önkormányzatokat

99

Helyi vásárok megszervezésére biztatja és szólítja fel Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség a környékbeli polgármestereket. Borboly Csaba megyeelnök és Cilip Árpád, az ügynökség vezetője online tájékoztató keretében számolt be az online értékesítés segítéséről.

Friss áru a térségben

A sajtótájékoztató témája a helyi termelők támogatása volt, ugyanakkor beszámoltak egy olyan internetes felület kialakításáról, amely a termelőket segítheti az értékesítésben.
– Az eddigi tapasztalatok és visszajelzések mind pozitívak a termelői vásárokkal kapcsolatban. Ezt a vonalat szeretnénk erősíteni és továbbvinni – mondta Borboly Csaba.
Hozzátette, arra biztatja a helyi községek vezetőit, hogy szervezzenek hasonló vásárokat, így könnyebben eljuthat a helyi termék a lakossághoz. Az elmúlt 11 évben is igyekeztek ezen dolgozni, felhívni a figyelmet a vásárokra és a termelőkre.
– Harcolunk a térségben működő kereskedelemért, jó példa erre a Csíkcsomortáni Szövetkezet. Segítséget jelenthet a fiataloknak, munkahelyeket teremt, valamint igyekszünk gondoskodni a szakmai képzésről is ezen a téren – mondta a megyeelnök.
Hozzátette, a marketing és a reklámozás terén is segítenek.
Jövőbeli tervek között szerepel egy internetes platform létrehozása, hogy a bevétel és az előny is a térségben maradhasson. Hargita Megye Tanácsa forrásokat szeretne átcsoportosítani erre a célra, ezt a vonalat erősíteni, ahol szükség van rá.
– Évente közel 40 vásárt szervezünk, és 80-90 termelőt tudtunk megszólítani, emellett pedig Magyarországon is biztosítottunk eladási felületet – fűzte hozzá Cilip Árpád.
Mint mondta, a falvakban szervezett vásárok operatív megoldást jelentenének a friss termékeknek a fogyasztókhoz való eljuttatásában.
– Fontos tudni azt is, hogy a termelők nem profi üzletemberek, hanem családot eltartó kisgazdák, akiknek nemcsak bevételi szempontból fontos az eladás – zárta gondolatait az ügynökség vezetője.

Fülöp Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.