2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Továbbra is pályázhatnak a kisgazdaságok

Három másik – a gyümölcstermesztést és az agrártermékek feldolgozását támogató – intézkedéssel együtt jó másfél hónappal hosszabbította a kisgazdaságok felzárkózását 15 ezer euró vissza nem térítendő támogatással segítő 6.3-as intézkedés pályázati határidejét a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR). A kisgazdaságok ez alapján december 18-ig pályázhatnak.

Fiatal almafa Gyergyócsomafalva határában. Támogatott ültetvénytelepítés
Fiatal almafa Gyergyócsomafalva határában. Támogatott ültetvénytelepítés

Az október 30-án, pénteken lejárt eredeti határidőhöz képest az országos vidékfejlesztési program (PNDR) négy intézkedése kapcsán is meghosszabbította a pályázatok benyújtási határidejét a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség – derült ki az intézmény lapunkhoz eljuttatott pénteki közleményéből.
A határidő-hosszabbítás közül kettő kifejezetten a gyümölcstermesztésben érdekelt – faiskolák, csemetekertek létrehozására, ültetvények telepítésére, illetve a gyümölcsfeldolgozást és -értékesítést támogató fejlesztésekre pályázó – gazdáknak kedvez. A gyümölcstermesztési beruházásokat támogató 4.1a számú alintézkedés esetében 2015. november 30-ra, míg a gyümölcsfeldolgozást, terméknépszerűsítést és az értékesítést szolgáló 4.2a jelű alintézkedés esetében a pályázatok benyújtási határideje 2015. december 18-ra változott. Ugyancsak december 18-ig fogadja az ügynökség az akár több százezer eurós uniós társfinanszírozásra pályázó gazdák mezőgazdasági termékek fejlesztését, feldolgozását célzó beruházási projektjeit is.
A határidő-hosszabbítás a kisgazdaságok számára 15 000 euró vissza nem térítendő támogatást kínáló 6.3-as intézkedésre is kiterjed: a kedvezményezettek ez esetben a 8 és 12 ezer euró standard termelési egyenérték közötti családi farmok. A 6.3-as intézkedésre előkészített pályázatok benyújtási határideje október 30-ról szintén december 18-ra módosult.
A pályázat benyújtási idejének meghosszabbításával ugyanakkor az AFIR minimumra csökkentette a pályázók és pályázataik támogathatóságához megkövetelt minőségi pontszámhatárt is: a 4.1a alintézkedésre pályázó termelők legkevesebb 25 pontot, a 4.2-es intézkedésre pályázók 20, a 4.2a és 6.3-as intézkedésekre pályázó gazdák projektjei pedig legkevesebb 15 pont elérésével nyerhetnek.

Domján Levente

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb