Továbbra is kontinentális a TCT

92

Közzétette a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a 2017-es év kontinentális csapatainak listáját. A 107 gárdát számláló listán immár kilencedik éve jegyzik a csíkszeredai Tusnad Cycling Teamet is. Öt hazai, három argentin és egy orosz teker majd a TCT-nek.

Kilenc éve kontinentális csapat a Tusnad Cycling Team. Argentin és orosz kerekes is csatlakozik a csapathoz Fotó: Halmágyi Zsolt / archív

Közzétette a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az idei év kontinentális csapatainak listáját, amelyen immár sorozatban kilencedik éve szerepel a Tusnad Cycling Team is. Románia egyetlen profi kontinentális kerékpáros csapatában idén öt hazai sportoló mellett négy légiós lesz, egy kerekes Oroszországból, három pedig Argentínából érkezik. Az olasz sportigazgatót két hazai, egykori TCT-s kerekes segíti majd. A Tusnad Cycling Team 2009 óta szerepel az UCI kontinentális csapatainak listáján.
Idén is szerepel a TCT sportolóinak listáján Novák Károly Eduárd, ám egyelőre nem tudni, hány versenyt is vállal majd be a paralimpiai bajnok. A csíkszeredai sportoló idénre tervezi elindítani kerékpáros akadémiáját, ugyanakkor a Román Kerékpáros Szövetség elnöki tisztségét is betölti, az év végén pedig a Balkán Kerékpáros Szövetség alelnö­kének is megválasztották. A hazai sportolók közül Bartha Csaba, László Péter és Szabó Norbert mellett Sebestyén Szabolcs szerepel a TCT listáján, utóbbi immár hatodik idényét kezdi a csíki kerékpárcsapatban.
A 24 éves Hugo Angel Ve­lasquez most igazlot a TCT-hez, az argentin hazája bajnokságában az egyéni időfutam szakágban tavaly a harmadik helyen zárt. Rosas Laureano kétszeres argentin időfutambajnok, ő már járt Csíkszeredában, a 2014-es Székelyföld Kerékpáros Körverseny 1. szakaszán a negyedik helyen zárt az argentin válogatott tagjaként. Ramos Rubén pedig második idényét kezdi meg a TCT színeiben.
A legnagyobb igazolásnak az orosz Leonyid Krasznov tűnik. A 28 éves, Szentpéterváron született kerekes 2008 és 2010 között a helyi Lokomotiv csapatának volt a tagja, 2011-ben az Itera Katyusához, majd 2012-ben a Rusvelo-hoz szerződött. Nagyon jó sprinternek tartják, több rangos egynapos versenyt is nyert, rengeteg szakaszgyőzelemmel büszkélkedhet. A statisztikák szerint évi hat-vankilencezer versenykilométere van 2012-től!
A Tusnad Cycling Team sportigazgatója immár ötödik éve az olasz Cristiano Valoppi, akit a csapat két egykori versenyzője, de már két éve a vezetői stábhoz tartozó Csicsáky Tamás és Lázár Nándor segít majd.

Marad a három
Akárcsak a tavaly, idén is három nemzetközi kerékpárversenynek ad otthon az ország.
Június 2. és 4. között másodszor rendezik meg a Bihar Körversenyt, amely 2.2-es szorzóval szerepel az UCI naptárában. Egy hónappal később, július 5. és 9. között lesz a hetedik Szeben Körverseny, amely 2.1-es mutatóval rendelkezik és ez lesz idén is az ország legrangosabb sportági viadala.
A sort a 11. Székelyföld Kerékpáros Körverseny zárja, amelyre augusztus 10. és 12. között kerül sor Csíkszeredában és környékén. Arról, hogy idén sikerül-e majd a Román Kerékpáros Körversenyt megszerveznie a hazai szakaszövetségnek, egyelőre nincs hivatalos információ.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek