Továbbra is első a Sportklub

Bécsi meglepetés Gyergyószentmiklóson

80

Menetel a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, és továbbra sem talált legyőzőre. A kék-fehérek első magyarországi kiszállásukon háromból három győzelmet könyveltek el. A Gyergyói Hoki Klub viszont a szezon meglepetését okozta, negatív értelemben, miután hazai környezetben egygólos vereséget szenvedett a Vienna Capitals farmcsapatától. Ma nehéz meccsek elé néz mindkét alakulat.

A második húsz perctől nem volt partiban a Vasas a Sportklubbal Fotó: Pál Zoltán / Archív

Fárasztó napokon van túl a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában, hiszen csütörtöktől hétfő estig négy mérkőzés volt kiírva a csapat számára. Ezen körből az első hármat remekül asszisztálták a Leo Gudas–Hozó Levente által felkészített csíkiak. Nyitásként a Dunaújvárosi Acélbikák vendégei voltak, ahol egy adott pillanatban, köszönhetően a második harmadban nyújtott remek játéknak, négygólos előnyre tettek szert. Ezt viszont könnyen elszórakozták a fiúk, és igencsak megszenvedtek a kétgólos sikerért. Pénteken a Fehérvári Titánok, míg vasárnap este a Schiller-Vasas SC csapatai sem tudták megnehezíteni a kék-fehérek dolgát. Ellenben ma este igazi hokicsemege lesz, hiszen a szintén remek játékerőt képviselő Ferencváros-Telekom otthonában zárnak, ahol kőkemény csatára van kilátás.
A Gyergyói Hoki Klub sem maradt ki a hétvégi hokidömpingből, hiszen a piros-fehérek a Vienna Capitals II-t fogadták hazai pályán. Az Alexander Trofimov irányította gyergyói csapat viszont hatalmas meglepetést okozott. A közepes iramú, néha egészen csapkodó meccs feléig nem történt semmi, hogy ekkor a vendégek vezetéshez jussanak. Innen kellett volna fordítson a GYHK, de nem sikerült. Az apróbb lehetőségek megvoltak, de azok nem okoztak gondot. A GYHK ma este nehéz meccs elé néz, hiszen a Brassói Corona vendége lesz.

Erste Liga, eredmények
Csütörtök: Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 4–6 (0–1, 1–3, 3–2), HK Budapest – Fehérvári Titánok 1–3 (0–1, 1–1, 0–1).
Péntek: Brassói Corona – Vienna Capitals II. 4–1 (0–0, 3–1, 1–0), Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub 2–6 (0–2, 1–3, 1–1), Schiller-Vasas SC – Ferencváros-Telekom 1–3 (0–0, 0–1, 1–2), Debreceni DEAC – Újpest 4–3 (0–1, 2–0, 2–2).
Vasárnap: Gyergyói Hoki Klub – Vienna Capitals II. 0–1 (0–0, 0–1, 0–0), Fehérvári Titánok – Dunaújvárosi Acélbikák 1–3 (0–1, 0–1, 1–1), Schiller-Vasas SC – Csíkszeredai Sportklub 3–10 (1–1, 0–4, 2–5).A Ferencváros – Debreceni DEAC mérkőzés lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Brassói Corona – Gyergyói Hoki Klub (18.30) és Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (21, M4).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek