Továbbmennek a magyarok is

48

Mind a román, mind a magyar válogatott bejutott a női kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőibe. A románok az utolsó forduló előtt százszázalékosak, míg a magyarok a tegnapi, lengyelek fölött aratott sikerüknek köszönhetően jutottak tovább.

A magyaroknak a két győzelem elég volt a továbbjutáshoz

Bejutott a női kézilabda-világ­bajnokság nyolcaddöntőjébe a román és a magyar válogatott is. A csoportkör negyedik fordulóját követően a románok százszázalékos teljesítménnyel elsők, míg a magyarok a negyedik helyről jutottak tovább.
A magyar válogatott a gyengébb kezdés, és a norvégok, valamint a svédek elleni vereség után tegnap azzal a Lengyelországgal játszott, amelyiktől a 2015-ös vb-n kikapott (24–23), ezzel el is úszott az olimpiai részvétel. A lengyelek ugyan vezettek a meccs elején, de a magyarok hamar megfordították az állást, és a 19. perctől gyakorlatilag végig vezetve nyerték meg a meccset.

Eredmények
A csoport: Paraguay – Szlovénia 22–28, Románia – Angola 27–24. A Spanyolország – Franciaország találkozó lapzárta után ért véget. A mai műsor: Angola – Paraguay (15), Franciaország – Románia (19), Spanyolország – Szlovénia (21.30). A csoportból már a nyolcaddöntőbe jutott a román, a szlovén, a francia és a spanyol válogatott.
B csoport: Lengyelország – Magyarország 28–31, Svédország – Argentína 38–24. A Csehország – Norvégia találkozó lapzárta után ért véget. A mai műsor: Argentína – Lengyelország (15), Csehország – Magyarország (19), Norvégia – Svédország (21.30). A csoportból már a nyolcaddöntőbe jutott a norvég, a cseh, a svéd és a magyar válogatott.
C csoport: a mai műsor: Japán – Tunézia (13), Brazília – Montenegró (18.45), Dánia – Oroszország (21.30). A csoportból már a nyolcaddöntőbe jutott az orosz, a dán és a montenegrói válogatott, az utolsó kiadó helyért Brazília és Japán harcol.
D csoport: a mai műsor: Kína – Kamerun (15), Hollandia – Németország (19), Szerbia – Dél-Korea (21.30). A csoportból már a nyolcaddöntőbe jutott a német, a szerb, a koreai és a holland válogatott.
A nyolcaddöntők közül négy mérkőzést vasárnap rendeznek, kettőt 18.30, kettőt pedig 21.30-tól, a találkozókat a Telekom Sport közvetíti élőben.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek