Továbbjutott az FK Csíkszereda

A második félidőben százszázalékos volt a helyzetkihasználás

51

A mérkőzés hajrájában szerzett góllal győzte le tegnap este az FK Csíkszereda a Ceahlãul Piatra Neamþ csapatát a labdarúgó Románia-kupa harmadik fordulójában, így Valentin Suciu legényei továbbjutottak. Az első félidőben a csíkiak uralták a játékot, a másodikban a Ceahlãul, a meccs egyetlen találata a 86. percben esett.

Az FK U17-es csapata újabb győzelmet aratott a korosztályos Elit Ligában Fotó: Szőke Zsuzsa

Sikerrel zárta az FK Csíkszereda a labdarúgó Románia-kupa harmadik fordulóját: Valentin Suciu legényei Piatra Neamțon nyertek tegnap este egy góllal a helyi Ceahlăul ellen. Egy félidőt a csíkiak, egyet pedig a hazaiak uraltak, a találkozó egyetlen találata a meccs hajrájában született.
A mérkőzés első negyed órájában a játék a két tizenhatos között zajlott, az első helyzetet a hazaiak alakították ki a 20. percben, ám ezt követően a csíkiak átvették a játék irányítását, egyre többször jutottak el az ellenfél büntetőterületéig, ám lövései­ket rendre hárítani tudták a hazai védők. Az FK több alkalommal is szöglethez jutott, majd a 36. percben Jebari szabadrúgását követően a hazaiak kapusa bravúrral hárított. A szünet előtt a hazaiak is szabadrúgáshoz jutottak, a csíkiak ugyan hárítani tudtak, ám a kipattanóból egy távoli lövést követően a Ceahlăul támadója a csíkiak kapufáját találta el.
A szünetben a hazaiak trénere kihasználta mindhárom cserelehetőségét, ezzel pedig a második félidőben megfordította a játék képét. A Ceahlăul gyakorlatilag a csíki térfélre „költözött”, ennek ellenére tíz perc telt el az első helyzetükig, Ezen felbátorodva egyre erőteljesebben támadtak a hazaiak, a vendégek gyakorlatilag védekezésre kényszerültek és majdnem minden alkalommal sikerrel hárították a rohamokat, amikor ez nem sikerül, akkor Bordás védett szenzációsan. A szünetben Jebarit váltó Bajkó, a 60. percben pályára lépő Bartha és a 70. percben becserélt Csürös sem sokat változtatott a csíkiak játékán, hiszen továbbra is a védekezés volt a fő tennivalójuk az FK focisainak. A 84. percben Bajkót szerelték jó ütemben a hazai védők, ám két perccel később a csíkiak a második félidőben adódott egyetlen helyzetüket gólra váltották, miután Barta Norbert remekül ugrott ki két védő között és egyedül törhetett be az ellenfél büntetőterületére, majd higgadtan lőtte a Ceahlăul kapujába a labdát. A hosszabbításban a hazaiaknak még volt egy nagy ziccerük, de Bordásnak köszönhetően kapott gól nélkül zárta az FK a meccset.
Az első negyvenöt percben remekül játszott az FK Csíkszereda, ám meglepő módon a második félidőben a Ceahlăul gyerekesen uralta a vendégcsapatot, de végül a jó helyzetkihasználásnak köszönhetően Va­lentin Suciu legényei megnyerték a meccset és bejutottak a Románia-kupa negyedik fordulójába.
Eredmény: Ceahlăul Piatra Neamț – FK Csíkszereda 0–1 (0–0) /Barta Norbert (86.)/.

Két győzelem
Közvetlen riválisát győzte le az FK Csíkszereda U16-os csapata tegnap délelőtt hazai pályán a korosztályos Elit Liga hatodik fordulójában. A két csapat első félidei játéka kiegyensúlyozott volt, mind az FK-nak, mind pedig a Colteának voltak helyzetei, de gól nem született. Szünet után a hazaiak fokozatosan átvették az irányítást, az 56. percben aztán egy tizenhatoson belüli szabálytalan szerelést követően a játékvezető büntetőt ítélt, és Bóni nem hibázott. A folytatásban is inkább az FK focisai kerültek helyzetbe és Sebestyén a 68. percben beállította a végeredményt. A második gól után a brassóiak két nagy helyzetet hagytak ki, de a csíki kapus a helyén volt, így sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset.
Az FK U19-es csapata döntetlent ért el, míg az U17-es gárda kétgólos győzelmet aratott a Bukaresti FCSB fölött tegnap késő délután a korosztályos Elit Liga hatodik fordulójában.

Eredmények
U16 Elit Liga, 6. forduló: FK Csíkszereda – Brassói Coltea 2–0.
U19 Elit Liga, 6. forduló: FK Csíkszereda – Bukaresti FCSB 2–2.
U19 Elit Liga, 6. forduló: FK Csíkszereda – Bukaresti FCSB 4–2.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek