További két hetet hosszabbít az agrárkamara

69

Másodjára is meghosszabbítja a hegyvidéki mezőgazdász-, méhész- és gyümölcstermesztési képzések iránt érdeklődő gazdák jelentkezési határidejét a Hargita Megyei Agrárkamara. Az új – és a képzési programok decemberi kezdése miatt várhatóan utolsó – beiratkozási határidő november 30-ig szól.

Hazafelé tartó szénásszekér. Elméleti és gyakorlati felkészítőket szerveznek a gazdáknak
Hazafelé tartó szénásszekér. Elméleti és gyakorlati felkészítőket szerveznek a gazdáknak

Nem gyűlt össze még a várt gazdahallgatói létszám, ezért a hétfőn lejárt határidőhöz képest két héttel tovább, november végéig várja a téli mezőgazdasági tanfolyamok iránt érdeklődő gazdák jelentkezését képzési programjaira a Hargita Megyei Agrárkamara. A kéthetes halasztás a méhész-, az általános hegyvidéki mezőgazdász-, valamint az intézmény frissen akkreditált gyümölcstermesztési tanfolyamára egyaránt vonatkozik – tájékoztatta tegnap lapunkat Miklós Levente, a Hargita Megyei Agrárkamara felnőttoktatási programjaiért felelős munkatársa.
Elmondta, egy-egy osztályban 25-28 hallgatóra számítanak, a tanfolyamok keretében kínált 360, illetve 720 órás elméleti és gyakorlati felkészítők sorát decembertől indítanák. A cél mindenképpen az, hogy a most induló tanfolyamokat a gazdák érdekében a tavaszi munkálatok kezdetéig befejezzék, lezárják. Miklós Levente ugyanakkor tervezésre, előregondolkozásra kéri azokat a gazdálkodókat, kertészeket, gyümölcstermesztőket is, akik tevékenységük fejlesztésére már az október végén lezárt pályázati kiírásokra projektet készítettek, vagy a közeljövőben európai uniós társfinanszírozású pályázat benyújtására készülnek. Elmondta, a tanfolya-
mokra eddig jelentkezők kérései alapján igény lenne arra is, hogy a képzéseket Csík és Udvarhelyszék térségében is külön-külön osztályokkal indítsák. – Igény lenne rá, de nem biztos, hogy a szükséges hallgatói létszám is össze fog gyűlni – jegyezte meg az agrárkamara munkatársa. Jelentkező ugyanakkor Gyergyó és Maroshévíz térségéből is lenne.
Miklós Levente megismételte: a 360 órás méhészképzés és a gyümölcstermesztői tanfolyam részvételi díját 350 lejben határozták meg, míg a 720 órás, emelt szintű általános hegyvidéki mezőgazdászképzésre jelentkező gazdáktól 450 lejt kérnek. A tanfolyamok végén sikeresen vizsgázó gazdák a Hargita Megyei Munkaügyi Hivatal által kibocsátott, EU-szerte elismert, így uniós pályázatok szakképzettségi követelményeinek teljesítésére alkalmas diplomáját vehetik át.
A tanfolyamokra jelentkező gazdáknak a helyszínen kitölthető beiratkozási ív mellett csupán a személyigazolvány másolatára, illetve az utolsó iskolai végzettséget igazoló diploma másolatára van szükségük. A tanfolyamokról bővebb felvilágosítást a Hargita Megyei Agrárkamara csíkszeredai, megyeháza 245-ös számú irodájában lehet igényelni, vagy a 0266–312318-as telefonszámon, illetve az agrarkamara@hargitamegye.ro elektronikus drótpostacímen.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek