További beruházásokat terveznek

Tanácsülés Gyergyószentmiklóson

395

Felújítás céljából további utcák kerülhetnek a város mobilitási tervébe, úszómedence épülhet, aktualizálták a legeltetési szabályzatot, ugyanakkor a célok között szerepel, hogy rendezzék a négyes és az ötös kilométernél található területeket – többek között ezekre bólintott rá tegnapi soros havi ülésén Gyergyószentmiklós önkormányzatának képviselő-testülete.

Tanácsülés. Újabb beruházásokat foglalnának be Fotó: Kertész László

Korábban elfogadták a város mobilitási tervét, amelybe a Testvériség sugárút, a Márton Áron, az Örmény templom, illetve a Tűzoltók utca egy részének felújítását is belefoglalták. Nagy Zoltán polgármester rámutatott, pozitív elbírálás esetén, a felsoroltak mellett, a Selyem, Tölgyfa, Kurta és Kőrisfa utcák is új köntöst kaphatnak, csakúgy, mint az utóbbi kettőt összekötő Rákóczi Ferenc utca százméteres szakasza. A városvezető megjegyezte, az uniós pályázat összértéke mintegy 32 millió lej, a beruházások kivitelezése pedig mind a tömegközlekedés, mind a forgalom megkönnyítése érdekében fontos lenne.
Nemcsak uniós, hanem kormánytámogatást is igyekeznek bevonni, ezáltal nyílhat lehetőség – a fejlesztési minisztérium támogatásából – egy kisebb úszómedence megépítésére. A polgármester rámutatott, mindehhez szükséges, hogy a város területet ajánljon fel, kiemelve: az úszómedence megépítésének lehetősége adott, azonban egyelőre még nem szabad készpénznek venni, mivel több szempontot figyelembe kell venni. Elhangzott, a műjégpálya szomszédságában található 2229 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú területet ajánlják fel a célra, remélve, hogy hamarosan az elbírálás is megtörténik.
Egy újabb határozattervezet arra vonatkozott, hogy a négyes és ötös, valamint a hatos kilométer egy részén található területeket helyi turisztikai érdekeltségűvé nyilvánítsák. Nagy Zoltán polgármester azt mondta, ezáltal könnyített eljárásban lehet részesíteni az itteni beruházásokat, ami rendkívül szükségszerű, mivel fontos cél visszaadni az említett területek korábbi idegenforgalmi rendeltetését. Hozzátette: az elkövetkezőkben látványosabb megvalósítások is lesznek ezeken a területeken, mintegy üzenve a vállalkozóknak, hogy érdemes itt beruházni.
A 2011-ben elfogadott legeltetési szabályzat módosítását is elfogadták, amely többek között a bírságok mértékének emelését tartalmazza. Mint az előterjesztésben elhangzott: úgy tűnik, ez eddigi bírságok nem bizonyultak eléggé elrettentőnek.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek