További adományokat kapott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

405

A héten számos, korábban megrendelt adományt vehetett át a támogatók jóvoltából a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. Az adományok összértéke eddig 2.335.169 lej. Dr. Konrád Judit és Borboly Csaba, az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsának elnöke pénteken videóüzenetben számoltak be az adományozás helyzetéről.

A Rotary Klub Csíkszereda Egyesület rég várt eszközöket kézbesített a héten két alkalommal is, hétfőn és csütörtökön összesen ötven olyan testhőmérőt vett át tőlük a kórház menedzsere, dr. Konrád Judit, amelyekkel kontaktusmentesen meg lehet mérni a kórházba érkezők test hőmérsékletét. Ez sokat segít a betegosztályozási, szűrési munkában, illetve a COVID-19-es betegeket is ellátó osztály számára 15 faliórát adományozott a Rotary. Az ottani kórtermekben dolgozó személyzet a védőöltözet és a védekezési előírások miatt nem vihet be magukkal telefont, karórát, ugyanakkor így a betegek is követhetik az idő múlását.

A héten érkezett meg az OPT Bank Románia támogatásának egy része: egy több mint hetvenezer lej értékű hemodialízis gép és hozzá fogyóanyagok további 15 ezer lej értékben. Ezt a készüléket a kritikus állapotban lévő koronavírusos betegek ellátására újonnan létrehozott intenzív terápiás részlegen helyzeték el, a dializálásra szoruló COVID-19-es páciensek ellátására. Értékes és nagy mennyiségű védőfelszerelést is kapott a kórház, a Maxmed Depo Kft. és Lázár Csaba vállalkozó egyebek mellett 6 400 darab FFP2-es maszkot adományozott a kórháznak. Ilyen típusúnak megfelelő maszkot kaptak a csíkszentmihályi közbirtokosság révén is. A Zentiva Románia kétszáz darab sebészeti maszkot adományozott.

Pénzbeli adomány is érkezett, leginkább magánszemélyektől. Ezen a héten például 5 ezer lejt kapott a kórház Magyari Tibortól. A homoródalmási polgármesteri hivatal 13 kórházi ágy és 16 éjjeliszekrény ingyenes bérbe adásával segítette a Csíksomlyón elkészült moduláris kórház berendezését.

A Mens Sana Alapítvány konténereket adott ingyenes használatba a kórház számára. Nagy szükség van a kórház raktárfelületének növelésére, a szeptember végéig átadott, 6-6 összekapcsolt konténert tartalmazó két moduláris egység ezt fogja szolgálni, az egyik a kórház főépülete előtt a gyógyszertár számára, a másik a régi kórháznál a raktár számára ad plusz tárolófelületet. További egy konténert öltözőnek fognak használni a régi kórháznál.

Amint azt a kórház honlapján elérhető teljes támogatói listán is kiviláglik, a felajánlott adományok nagy része megérkezett. -Továbbra is várjuk a felajánlásaikat, ugyanakkor szeretnénk megköszönni azok segítségét, akik ezt már kifejezték, a kórház falán egy nagyméretű bannert helyeztünk el a köszönet szavaival és a héten elkezdtük kézbesíteni támogatóinknak a köszönő okleveleket is” – mondta el dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.