Továbbadta az adományokat a gyermekvédelem

70

A Simó Megsegítő Egyesület és a Juventutti Alapítvány közös adománygyűjtő akcióját hivatalosan is lezárták múlt csütörtök délután a megyeháza amfiteátrumában, ahol a jótékonysági felhívásban közreműködő tanárok szerepét emelték ki. Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője közölte: 130 családnak állítottak össze élelmiszercsomagot, így közel 200 gyermek részesülhet ünnepi meglepetésben.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a zetelaki Simó Megsegítő Egyesület október 19-én tett közzé felhívást, amelyben a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság nehéz helyzetét emelte ki. Az akcióhoz csatlakozott a csíkszeredai Juventutti Alapítvány is, bevonva a környékbeli iskolákat, és elindult a tartósélelmiszer-gyűjtés az elhelyezőközpontok gyermekeinek megsegítése érdekében.
A több hónapon át zajló munka végül meghozta a gyümölcsét, hiszen 15 iskola csatlakozásával, illetve magánszemélyek és cégek jóvoltából sikeresen zárult az akció. Balázs Brigitta karitatív koordinátor közölte, hogy 170 tanárnak tartoznak köszönettel, és azok, akik nem tudtak részt venni az ünnepségen, utólag kapják meg a nekik szánt elismerést.
Simó Zoltán, a Simó Megsegítő Egyesület elnöke, elmondta, hogy a szervezet ötéves tevékenységének legnagyobb kezdeményezése volt az élelmiszergyűjtés. Hozzátette: kezdetben lehetetlennek tűnt a kitűzött cél elérése, mára kiderült, hogy lehet nagyot álmodni.
Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője elmondta: kérés nélkül érkezett a sok segítség, és nagyon hálásak az összefogásért.
– Mostanra rendeződött az intézményünk helyzete, ezért úgy döntöttünk, hogy szegény családok megsegítésére fordítjuk az összegyűlt adományokat. A tartós élelmiszerekből csomagokat állítottunk össze, és 130 nehéz sorsú családhoz juttatjuk el – közölte, hozzáfűzve, hogy közel 200 gyermek él ezekben a családokban.
Az eseményen rendhagyó pásztorjátékot mutattak be a Csíkszeredai 2-es Számú Elhelyezőközpontban élő gyermekek.

Keresztes Bea

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.