2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Tovább szolgáltat fűtést és meleg vizet az E-Star

Az E-Star biztosítja a fűtést jelenleg is Gyergyószentmiklóson, bár szeptember elején hatvannapos határidővel szerződésbontást jelentett be. Hogy a szolgáltató egyelőre nem vonult ki a városból, egy bírósági döntés az oka.

Egyelőre még fűt az E-Star Fotó: Lázár Hajnal
Egyelőre még fűt az E-Star Fotó: Lázár Hajnal

Mától kellett volna életbe lépnie a szer­ző­dés­felmon­dásnak, amit az E-Star CDR Kft. szeptember negyedikén közölt a Gyergyó­szent­miklósi Polgármesteri Hivatallal. Akkor vállalták azt is, hogy a szolgáltatás átvételéig, de legtöbb hatvan napig biztosítják a távhőszolgáltatás folytonosságát. Bár ma november negyedikét írunk, még mindig az E-Star biztosítja a fűtést és meleg vizet a gyergyószentmiklósi fogyasztóknak, és ez egyelőre így is marad, bár azt nem lehet tudni, pontosan mennyi ideig.
Bírósági döntés kötelezi erre a vállalatot. A Hargita Megyei Törvényszék ugyanis alapfokon Gyer­gyó­szentmiklós város javára döntött a múlt csütörtöki tárgyaláson az E-Star CDR Kft.-vel szembeni perben. Elrendelte azon akta felfüggesztését, melyben a távhőszolgáltató egyoldalú szerződésbontást jelent be, és arra kötelezi az alperest, hogy biztosítsa a szolgáltatást, amíg a végleges döntés meg nem születik. A törvényszék internetes honlapján közlik azt is, hogy a döntés a kiközléstől számított öt napon belül megfellebbezhető.
Dácz Gábor, az E-Star Kft. vezérigazgatója a Hargita Népe kérdésére elmondta, értesültek a döntésről, és meg is tették a szükséges jogi lépéseket, azaz fellebbeztek. – Minden törvényes előírást betartunk – szögezte le az igazgató. Mint kifejtette, amíg ez a bírósági döntés érvényben van, addig biztosítani fogják a szolgáltatást. A városlakóknak tehát nem kell attól tartaniuk, hogy nem lesz fűtés a lakásaikban.
Az ügy kapcsán a városháza közleményben azt írta, a polgármesteri hivatalon belül a struktúraátszervezést megtették annak érdekében, hogy ha szükséges, a folytonosság biztosítása érdekében a Gyergyószentmiklósi Hő­ener­getikai Központ átvehesse a rendszert. Megjegyzik, ezen lépés megtételére nincs törvényes alap, amíg az alapfokú törvényszéki döntés érvényben van. Jelen pillanatban a távhőszolgáltatás kérdésében a fogyasztókat illetően nincs változás – írja a közlemény.
Mint arról korábban beszámoltunk, a gyergyószentmiklósi tanács októberi soros ülésén megszavazta azt a határozatot, mely a polgármesteri hivatal alegységeként működő távhőszolgáltatást biztosító intézmény létrehozásáról szól, ugyanakkor a testület elhatározta azt is, hogy a szolgáltató távozásával átveszi a rendszer működtetéséhez szükséges javakat, és a Hőenergetikai Központ adminisztrálásába adja azt. Nagy Zoltán alpolgármester egyébként több alkalommal is hangsúlyozta, a szolgáltatás ügye kapcsán tárgyalások folynak egyszerre több síkon is, azt azonban leszögezte, a szolgáltatás biztosítva lesz a városban.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb