Tovább szépül a székelyudvarhelyi kórház: Újabb parkot avattak fel

149

Szemrevaló kórházpark. Jobb feltételek a gyógyuláshoz                                                               Fotó: Asztalos Ágnes

Lépésről lépésre, osztálytól osztályra, méterről méterre újul meg a városi kórház. A tegnap az adminisztrációs épület, fertőző osztály és mentőállomás közötti téren frissen kialakított parkot avatták fel. Ugyanide kápolna építését is tervezik.

Teljesen új arculatot kapott a kórházi épületek közötti tér, amely stílusában a régi kórház épülete előtt nemrég kialakított parkot követi. Köztéri bútorok, padok, ízléses utcai lámpák kerültek a térköves sétányok mellé, és 626 tő cserjét ültettek el a befüvesített részekre, továbbá 1200 árvácskát és hamarosan 120 rózsatő is a földbe kerül – sorolta a részleteket Lukács Antal főigazgató tegnap délelőtt. A régi kórház előtti parkban korábban kivágtak néhány öreg fát, ellenben most 58-at ültettek el. Összességében félhektárnyi terület szépült meg, ebből 2700 négyzetméter a zöldövezet. Lukács Antal a parkosított övezet kialakításáért külön köszönetet mondott a kórház kertészmérnökének, Révész Bélának. Közölte azt is, hogy saját költségvetésből különítettek el pénzt erre a célra, a növényekre 23 000 lejt, a munkálatokra összesen 360 000 lejt költöttek.
Lukács avatóbeszédében megemlítette, hogy az új, különálló kórházi kápolna is a tervezési fázisban van már. Ebben az évben sikerült már kívül-belül felújítani az adminisztrációs épületet, több százezer lejt költöttek a sebészet, az ortopédia, a szülészet és az újszülött osztály renoválására, és még idén sor kerül a gyermekosztályra is.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek