2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Tovább nőhet az áldozatok száma

97-re nőtt tegnapra a hétvégi törökországi kettős robbantás halálos áldozatainak száma, ám más források szerint a terrortámadásban 128-an vesztették életüket, 160-an pedig megsebesültek. A békemenet résztvevői ellen elkövetett pokolgépes merénylet mögött az Iszlám Államot gyanítják.

Tovább emelkedett a hétvégi ankarai kettős robbantás halálos áldozatainak száma. A török kormány tegnapi közlése szerint a terrortámadásban immár 97-en vesztették életüket.
A török hatóságok közben beszámoltak arról, hogy a rendőrség egy rajtaütés során a dél-törökországi Adana városában őrizetbe vett négy embert, akik gyaníthatóan az Iszlám Állam (IÁ) tagjai. Az nem derült ki, hogy a rendőri intézkedésnek köze van-e a fővárosi kettős merénylethez. A támadások elkövetőjeként eddig egyetlen csoport sem jelentkezett, de korábban török biztonsági források azt közölték, hogy az első jelek szerint az Iszlám Állam követte el a robbantásokat. A szombati kettős merénylet ugyanis hasonlatosságot mutat a szíriai–török határ közelében, Suruc városában júliusban végrehajtott, 33 ember életét kioltó öngyilkos támadással. A suruci merényletért szintén az Iszlám Államot nevezték meg felelősként.
Ankarában szombaton egy békemeneten történt kettős robbantás, amely a tegnapi legfrissebb adatok szerint 97 halálos áldozatot követelt, és legalább 160 embert megsebesített. A kurdbarát Népi Demokratikus Párt (HDP) adatai szerint 128-an vesztették életüket a terrortámadásban.
A béketüntetést a közalkalmazotti szakszervezetek konföderációjának felhívására szervezték. A felvonulásnak az lett volna a célja, hogy a törökországi kurd lázadók és a török biztonsági erők között kiújult erőszak leállítására szólítson fel.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb