Tovább gazdagodott a gyűjtemény

Mátyás József Alkotótábor

184

Megnyitották szombaton a csíkszentmártoni Mátyás József Alkotótábor idei tárlatát, amellyel tovább bővült a helyi kortárs gyűjtemény. A tíz napig a településen táborozó művészek főként a tájból s annak egyedi hangulatából merítettek ihletet, a végterméket egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők.


Amint arról már korábban beszámoltunk, az elmúlt héten tíz művész táborozott Csíkszentmártonban, ahol alkotva fedezték fel a környék jellegzetességeit, ismerték meg a táj hangulatát és fűzték szorosabbra a baráti kapcsolatokat.
A Mátyás József Alkotótábor záró momentuma a helyi sportközpontban létrejött tárlat megnyitója volt.
– Úgy látom, hogy a legtöbb esetben az emberek elsiklanak a valódi értékek mellett, és a maradandóval, az igazán fontossal kevesen foglalkoznak. A képzőművészet is ilyen, és nagyon örülök, hogy ismét gazdagodott a gyűjteményünk, amely megmarad a jövő nemzedékének – szögezte le a Gergely András polgármester.
A megnyitó után Vetró András szobrász mutatta be röviden a kiállított alkotásokat, új perspektívákat nyitva az értelmezésre. Kiemelte: a művészet időtlenségre vágyik, és egyedül a művész képes áthidalni az idősíkokat, új, addig elképzelhetetlen kompozíciókat hozva létre.
A kiállítás egy hónapig látogatható.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.