Tóth Krisztina elsősége Libanonban

80

Remek eredményt ért el a csíkszeredai fiatal alpesi síző Tóth Krisztina, aki a libanoni Cedars nevű településen az első helyen végzett egy FIS-kupán. Remekül hangolt így a törökországi Erzurumban sorra kerülő téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra.

Libanonban ért el kitűnő eredményt a csíkszeredai Tóth Krisztina (képünkön) alpesi síző. A Nemzetközi Síszövetség (FIS) az alpesi síben nem nagyhatalmak közé tartozó országok számára szervezi meg rendszeresen a FIS-SES-kupa versenyeket. Ezúttal a libanoni Cederas nevű település adott otthont egy ilyen versenynek, amelyen Csizmás Judit tanítványa a 16 esztendős Tóth Krisztina is elindult a felnőttek mezőnyében. A csíki lány remekelt, hiszen megnyerte mindkét óriásműlesiklás számot, műlesiklásban pedig előbb egy első, majd egy második helyet szerzett a két évvel nagyobb görög Mantsiou Anastasia mögött. Összetettben viszont ő lett a Libanoni-hegységben rendezett nemzetközi síverseny győztese.
A fiatal síző jó eséllyel pályázik arra, hogy ott legyen a romániai keretben, amely február 12–17. között a törökországi Erzurumba utazik a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra. Erzurumban kilenc sportág – alpesi sí, biatlon, sífutás, curling, műkorcsolya, jégkorong, rövidpályás gyorskorcsolya, síugrás és snowboard – mérik össze erejüket Európa legjobb fiatal sportolói.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.