Török Eszter országos ökölvívóbajnok

Tavaly a juniorok között nyert, idén a felnőttek között is csúcsra ért a csíkszeredai sportoló

234

A tavalyi ifjúsági bajnoki címe után a felnőttek között is megnyerte az országos bajnokságot Török Eszter. A csíkszeredai ökölvívó az elmúlt héten Eforie Nordon tartott bajnokság döntőjében magabiztosan győzte le ellenfelét. A Románia-kupa és immár felnőtt bajnok ökölvívó a jövő hónapban Kínában, majd november végén Bukarestben indul rangos nemzetközi viadalokon.

Török Eszter és edzője, Todor Loránd. Második bajnoki címét nyerte a csíki ökölvívó

Megnyerte a női országos bajnokságot az 54 kilogrammos súlycsoportban Török Eszter. A csíki ökölvívó pontozással győzte le a döntőben ellenfelét, és a tavalyi ifjúsági bajnoki címe, valamint a felnőtt Románia-kupa-győzelme mellett immár a felnőtt bajnoki címet is bezsebelte. Két rangos nemzetközi viadal vár a csíkszeredai sportolóra.
A női ökölvívók országos bajnokságának Eforie Nord adott otthont az elmúlt héten, a találkozókat a Fekete-tenger Sportkomplexumban tartották, a mérkőzések többségét pedig nem teremben, hanem a szabad ég alatt vívták a sportolók. A bajnokságon a felnőttek mellett az utánpótláskorúak, azaz a kadétok, kis- és nagyifjúságiak is szorítóba léptek, összesen száznyolcvan sportoló indult különböző korosztályban és súlycsoportban a tengerparti viadalon.
A hétfői mérlegelést követően tudni lehetett, hogy Török Eszter az 54 kilogrammos súlycsoportban erőnyerőként vesz részt a bajnoki küzdelemben. A Bene Regaz SE sportolója a döntőben a szatmárnémeti Lakatos Denisa ellen vívott. – Az első pillanatoktól uralta Eszter a mérkőzést, habár ellenfele harcosan küzdött, nem sok ütése ért célba. Eszter pedig nagyobb versenytapasztalatának is köszönhetően végül pontozással, nagy fölénnyel nyerte a döntőt, így az ifjúsági címe mellett immár a felnőttek között is országos bajnok lett – nyilatkozta lapunknak a sportoló edzője, Todor Loránd.
Török Eszter az egyedüli Hargita megyei női ökölvívó, aki ifjúsági, majd felnőtt országos bajnoki címet is szerzett, mi több, súlycsoportjában a Románia-kupa címvédője. Részt vett a 23 év alattiak Európa-bajnokságán, majd pedig a felnőttek kontinensviadalán is elindult. – Nagyon örülök Eszter teljesítményének, kitartása és felkészültsége, valamint a román válogatottal végzett edzései is sokat segítettek abban, hogy ilyen kimagasló teljesítménnyel zárhassa az országos bajnokságot – mondta Todor Loránd. Hozzátette, gyakorlatilag bajnokesélyesként utaztak a tengerpartra. – Mint mindig, ezúttal is jól felkészül Eszter az előtte álló versenyre, így számítottunk arra, hogy éremmel tér haza. A sportoló országos bajnokságon való részvételét Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatta, köszönjük a segítségüket – tette hozzá Todor Loránd.
A bajnoki címének köszönhetően két rangos nemzetközi versenyen is indulhat a következő időszakban Török Eszter. Október közepén a csíki sportoló és az 54 kilogrammban Európa-bajnok Perijoc Lăcrămioara Kínában vesz részt egy világversenyen, a felkészülés alatt viszont a csíki sportolónak három kilogrammot fogynia kell, ugyanis a válogatott szakvezetői az 51 kilogrammos sportolók között szeretnék versenyeztetni. November végén pedig Bukarestben a rangos és nagy hagyományokkal rendelkező Aranyöv (Centura de Aur) nevet viselő viadalon is a szorítóba áll majd Török Eszter, csíkszeredai edzője pedig reméli, hogy mindkét versenyen a tőle elvártak szerint szerepel majd a csíki sportoló.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek