Török Eszter megnyerte a Románia-kupát

Készülhet az Európa-bajnokságra

1 726

Miután tavaly megnyerte az ifjúsági országos bajnokságot, Török Eszter pénteken immár a felnőttek között a Románia-kupát is elhódította. A Csíkszeredai Bene Regaz SE sportolója az 54 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre, holnapután már Oroszországba repül, ahol az U22-es Európa-bajnokságon vesz részt.

Török Eszter és Todor Loránd. Együtt sikeressé tették a csíki ökölvívást

Noha csak egy éve kezdte el versenyszerűen is az ökölvívást, Török Eszter immár második trófeáját gyűjtötte be. A Csíkszeredai Bene Regaz SE sportolója tavaly ősszel az ifjúsági országos bajnokságot nyerte meg súlycsoportjában, az elmúlt hétvégén pedig a Románia-kupát is elhódította, immár a felnőttek között. Remek felkészülésének és támadó fellépésének is köszönheti a csíki sportoló a pénteki sikert.
– Remek körülmények között a fővárosi Lia Manoliu Sportkomplexumban tartották a felnőtt Románia-kupa küzdelmeit, ami számunkra a lehető legjobban ért véget – nyilatkozta lapunknak Todor Loránd. A Bene Regaz SE edzője ugyanakkor elmondta, tanítványától érmet várt, noha az utolsó pillanatig, a mérlegelésig nem tudták, sikerült-e eleget fogynia. – Az 54 kilogrammos súlycsoportban tudtuk, hogy van esélye Eszternek a sikerre, és szerencsére le tudott hat kilót fogyni a Románia-kupát megelőzően – tette hozzá a csíkszeredai edző.
Az elődöntőben a csíkszeredai sportoló Dora Cristina Mustațea ellen küzdött, a craiovai hölgy többszörös Románia-kupa-győztes és országos bajnokként lépett ringbe a felnőttek között az újonc Török Eszter ellen. – Az első pillanatoktól támadott Eszter, így ellenfele kénytelen volt folyamatosan védekezni, a végén pedig egyhangú pontozással nyerte meg a meccset – mondta Todor, miután tanítványa legyőzte a korábbi válogatott kerettag és Európa-bajnoki résztvevő 27 éves oltyán nőt.
A döntőben Codreanu Alina ellen vívott a csíkszeredai sportoló, és akárcsak az elődöntőben, a fináléban is folyamatosan támadta ellenfelét, akinek nem sok esélye volt Eszter ellen. A végig szoros és kiélezett küzdelmet hozó mérkőzést végül három menetet követően a csíkszeredai lány pontozással nyerte meg, így elhódította az 54 kilogrammos súlycsoportban a Románia-kupát.
– Eszter sikerének három nagyon fontos tényezője volt. Egyrészt komolyan készült a Románia-kupára, másrészt a győzni akarás vitte sikerre a ringben. Harmadrészt és talán nem elhanyagolható tényezőként a siker kulcsa az volt, hogy betartotta az edzői utasításokat, amelyeket a ring széléről kapott az összecsapás alatt és a menetek közötti szünetekben. Fél éven belül két fontos címet nyert: az ifjúsági országos bajnokság elhódítása után immár a felnőttek között is bizonyítani tudott, ezúttal a Románia-kupában. És egy újabb cél van előtte: érmet szerezni a kontinensbajnokságon – mondta Todor Loránd.
A csíkszeredai edző szerint Eszter újabb sikere azt is bizonyítja, Csíkszeredában jó irányban halad az ökölvívás mint versenysport.
– Hogy egy év kemény edzést követően Eszter egy ifjúsági országos bajnoki címet és egy Románia-kupát nyert azt is bizonyítja, hogy nem tétlenkedünk. Török Eszternek az Európa-bajnokság után két nagyon fontos versenye lesz: a hazai U22-es és felnőtt országos bajnokság. Remélem, mindkettőn sikerül újabb aranyérmeket nyernie – tette hozzá Todor Loránd.

Jöhet az Eb-cím
Török Eszternek nem sok ideje marad pihenni, hiszen holnapután Oroszországba utazik az U22-es Európa-bajnokságra. – Március 7. és 17. között Vlagyikavkaz ad otthont a kontinensbajnokságnak, ahol immár a nemzetközi mezőnyben is ringbe száll Eszter. A hatfős női küldöttségtől egy-két érmet vár a hazai szakszövetség, remélem, hogy Eszteré lesz az egyik – mondta lapunknak Todor Loránd.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek