2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Tornaterme van a kányádi iskolának

Sporttermet avattak Kányádban. Elég sokat kellett várni a beruházás megvalósulására, akadozott, majd le is állt a kormánytámogatás. Végül – a megyei tanács kezdeményezésének köszönhetően – lendületet kapott az ügy, és végre elkészült a kis tornaterem, amelyet a diákok máris birtokukba vehettek. A létesítmény új színt vihet a falu életébe, tervek már vannak.

Tornateremmel gazdagodott a kányádi Toró Tibor Általános Iskola. A sportlétesítmény története 2006-ra nyúlik vissza. 2011-ben öntötték be végül az alapot, és október végére készült el a 114 négyzetméternyi hasznos felülettel rendelkező terem. Biás Ákos iskolaigazgató elmondta, hogy nagy öröm ez a mintegy 100 kányádi iskolásnak, hiszen még soha nem volt tornatermük. Ezután a testnevelésórákat, de az iskolai ünnepélyeket is kulturált körülmények között tartják meg – tudtuk meg az igazgatótól. A tervek között szerepel délutáni, közös szülő-gyerek foglalkozások szervezése, de aerobicórák tartása is, felnőttek részére.
A beruházás összértéke 288 ezer lej, az összeg nagyobb része kormánytámogatásként érkezett a községbe, közel 18 ezer lej volt az önrész, amit helyi költségvetésből kellett előteremteni – mondta György Sándor, Kányád polgármestere. A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint az ügy nyáron mozdult el a holtpontról, Borboly Csaba megyeelnök kérésére akkor utaltak ki 220 ezer lejnyi összeget, amellyel már fel lehetett építeni a kis tornatermet.
Pénteken kulturális műsorral fűszerezett avatót tartottak, ahol jelen volt Antal István parlamenti képviselő is, aki kiemelte, hogy a szükséges beruházásokat követően munkahelyeket is kell teremteni. Toásó László megyei tanácsos pedig Borboly Csaba megyeelnök üzenetét tolmácsolta, aki fontosnak nevezte, hogy a legkisebb falvakban is biztosítsák a mozgás, a sport lehetőségét, hiszen az elméleti tudás mellett fontos, hogy a gyerekeket az egészséges életmódra is neveljük. A megyeelnök példásnak nevezte az együttműködést, mert ez azt bizonyítja, hogy a kitartó munka meghozza gyümölcsét.

Asztalos Ágnes

Előző cikkA nagymamák dobozai
Következő cikkMegyei győztes az FK

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb