Tornagyőztes az Imperial Wet

Budapesten hangolt a gyergyói és a csíki csapat

47

Budapesten ezúttal is megrendezték a már hagyományos ELTE-BEAC Futsal Kupát, amelyen ott voltak, mint visszatérő vendég, a Csíkszeredai Imperial Wet, illetve a Gyergyószentmiklósi Inter csapatai. A csíkiak tornagyőzelemmel zártak, míg a gyergyóiak ötödikek lettek.

A győztes Imperial Wet csapataFotó: futsalhungary.hu

Tíz csapat részvételével ren­dezték meg idén Budapes­ten az ELTE-BEAC Fut­sal Kupát, amelyen ezúttal is részt vett a román első ligában érdekelt Csíkszeredai Imperial Wet, illetve a másodosztályban szereplő Gyergyó­szentmiklósi Inter is. A szervezők a csapatokat két ötös csoportba sorolták be, amely végén a harmadikok az ötödik helyért játszottak, míg az első két helyezett a végső győzelemért szállt harcba.
A Csíkszeredai Imperial Wet csapatának kimondott célja az volt, hogy megnyerje a tornát, másodsorban pedig ez kiválóan szolgálhatja a felkészülést a bajnoki rajtra. Ráadásul az új vezetőedző, Cosmin Gherman, is némileg bővebb képet kaphat a csapatról. A csíkiak pedig nem is okoztak csalódást, bár még az első meccsen csupán egygólos sikert arattak, ám a folytatásban nem igazán adtak senkinek lehetőséget az 1 x 20 perces folyóidővel mért meccseken. Sőt a döntő volt a legsimább, ahol a csoportkörben még az őket 2–1 arányban megszorító BME-BT-t 8–1-re verték.
Görbe Walter, az Imperial Wet csapatvezetője és egyben tulajdo­nosa a futsalhungary.hu-nak a torna után nyilatkozott is: „Ismét meghívást kaptunk a tornára a szervezőktől, amit idén is örömmel elfogadtunk. Jól jött alakuló csapatunk számára ez a megmérettetés, főként a pontrúgások miatt tartottuk fontosnak a tornát, amit többször sikerült is kihasználnunk. Emellett a csapatépítés miatt is fontos volt az ELTE-BEAC Futsal Kupa, hiszen a srácok az egész napos program után is még eléggé fittek maradtak estére! Reméljük, hogy jövőre is részt tudunk venni a rendezvényen, és egyre több csapat jön el majd az évről évre megrendezett kupára.”
A másik megyei csapat, az Inter Gyergyó is jól szerepelt, hiszen a csoportkörben két győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zártak, és végül a helyosztón az ötödik helyet is si­ke­rült elcsípniük.
A Csíkszeredai Imperial Wet a tervek szerint szeptember második hétvégéjén kezdi meg a hivatalos futsalidényt, méghozzá a tavalyi ezüstérmes Galaci United otthonában. Ugyanakkor a szakszövetségtől továbbra sem érkezett értesítés, hogy a Luceafărul Buzău, illetve a Dunărea Călărași nevezését végül elfogadták-e!? A második ligát a Gyergyói Inter szeptember 16-án kezdi a Fortius Buzău vendégeként, míg a Gyergyóremetei Kereszthegy a Pro Academy Fălticeni-t fogadja.

Csoportbeosztás és eredmények
A csoport: ELTE-BEAC A, Hidegkút SC, Budapest Műszaki Egyetem BT, Csíkszeredai Imperial Wet, MNK Aurelia Futsal (horvát). A csíki csapat eredményei: BME BT – Csíkszeredai Imperial Wet 1–2, ELTE-BEAC A – Csíkszeredai Imperial Wet 0–6, Hidegkút SC – Csíkszeredai Imperial Wet 0–4, Csíkszeredai Imperial Wet – MNK Aurelia Futsal 3–0.
B csoport: Debreceni DEAC, ELTE-BEAC B, Gyergyó­szentmiklósi Inter, SOTE, KMF International (szerb). A gyergyói csapat eredményei: Inter Gyergyó – SOTE 2–1, Inter Gyergyó – DEAC 1–5, Inter Gyergyó – ELTE-BEAC B 2–0, Inter Gyergyó – KMF International 0–1.
A helyosztón: elődöntő: Csíkszeredai Imperial Wet – DEAC 5–0, KMF International – BME BT 2–3; az 5. helyért: Hidegkút SC – Inter Gyergyó 2–3; a 3. helyért: KMF International – DEAC 2–3; döntő: Csíkszerdai Imperial Wet – BME BT 8–1.
Különdíjak: legjobb játékos: Cristian Matei (Imperial Wet); gólkirály: Mario Duque (Imperial Wet); legjobb kapus: Becelic Vlada (KMF International).

Darvas Attila

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.