Tornagyőztes a Sportklub

Remek helytállás

160

Véget ért a felvidéki Gyetván a nemzetközi jégkorong felkészülési torna, amelyre hivatalos volt a Csíkszeredai Sportklub is a szlovák extraligás házigazda HC 07 Detva (Gyetva), a szlovák második ligás HC Bratislava (Pozsony), illetve az Erste Liga-újonc KMH Budapest társaságában. A csíki csapat minden meccsét megnyerve hódította el a győztesnek kijáró trófeát.

A tornagyőztes csíki csapat az elhódított trófeával

Letudta első felkészülési mérkőzéseit a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely az elmúlt napokban a felvidéki Gyetván játszott három meccset egy nemzetközi torna keretében. A csíkiak ellenfelei sorrendben a szlovák második ligás HC Bratislava (Pozsony), a szlovák extraligás HC 07 Detva (Gyetva), illetve az Erste ligás KMH Budapest voltak.
A csíki csapat az első meccsen két harmadon át hátrányban volt, de az utolsó 20 percre összekapták magukat és alaposan helybenhagyták a HC Bratislavát, 6–3-as győzelmet arattak.
A legpikánsabb összecsapás kétség kívül a házigazda Gyetva ellen volt. A Leo Gudas–Hozó Levente által felkészített kék-fehérek a találkozó folyamán végig vezettek, ám az ellenfél az első két gólra még válaszolni tudott. A harmadikra már nem. Sőt az utolsó 10 percben előbb Fodor szólóban, majd Valchat emberelőnyben lőtt kapuvasat. A hajrában majd a hazaiakon a kapuslehozatal sem segített.
Az utolsó találkozójukon a KMH volt az ellenfél, de az Erste Liga újonca sok borsót nem tudott törni a Sportklub orra alá, és végül 6–0-s győzelem született.
A Sportklub tehát megnyerte a nemzetközi tornát, ráadásul úgy, hogy a keretükben három bekkpár volt található és négy csatársor, továbbá csupán a kapus Lakosil, illetve Valchar voltak légiósok.
A csíki csapat legközelebb augusztus végén, szeptember elején játszik újabb tornát Gyergyószentmiklóson, a Gyilkos-tó Kupán, amelyen a hazai Gyergyói HK mellett a Bukaresti Steaua és a Debreceni DEAC vesz részt.

A gyetvai torna eredményei
1. meccs: Csíkszeredai Sportklub – HC Bratislava 6–3 (1–2, 1–1, 4–0) /a csíki gólszerző: Rokaly Norbert 3, Becze Tihamér 2, Fodor Csanád 1/.
2. meccs: Csíkszeredai Sportklub – HC 07 Detva 3–2 (1–1, 1–0, 1–1) /Casaneanu Eduard, Sándor Zoltán, Becze Tihamér/.
3. meccs: Csíkszeredai Sportklub – KMH Budapest 6–0 (2–0, 3–0, 1–0) /Fodor Csanád, Rokaly Norbert 2-2, Rokaly Szilárd, Bíró Tamás 1-1/.
A csíki csapat összeállítása
Kapusok: László Arnold, Vlasztimil Lakosil, Onodi Ottó.
1. sor: Papp, Salló, Részegh T., Valchar, Becze.
2. sor: Gecse, Farkas, Antal Zs., Bíró T., Fodor.
3. sor: Bors, Győrfy, Rokaly N., Rokaly Sz., Casaneanu.
4. sor: Részegh Zs., Sándor, Egyed, Horváth.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.