Tornagyőzelemmel hangolt a Csíkszeredai Imperial Wet

79

Véget ért a Gyergyószentmiklós Inter szervezésében a Gyergyó­szárhegyen megrendezett Benedek-kupa, amelyet tökéletes teljesítménnyel sikerült behúznia a Csíkszeredai Imperial Wetnek. Az FK Székelyudvarhely a harmadik, míg a rendező Gyergyó­szentmiklósi Inter az ötödik lett. Utóbbiak vasárnap délután már kupameccsen léptek pályára.

Öt csapat részvételével rendezték meg csütörtöktől szombatig a Benedek-kupával díjazott teremlabdarúgó tornát. A gyergyószárhegyi sportcsarnokban a rendező Gyergyó­szentmiklósi Inter mellett a Galaci United, az FK Székelyudvarhely, a Csíkszeredai Imperial Wet, továbbá a Debreceni Egyetemi AC vett részt.
A torna során mindenki játszott mindenkivel 2 x 20 percet – futó idővel – azzal a kitéttel, hogy mindkét félidő utolsó két percében a futsal szabályai szerint állították az órát.
A tornát végül az átalakult Csíkszeredai Imperial Wet alakulata húzta be, minden mérkőzését megnyerve, míg őt követte a román bajnokság tavalyi ezüstérmese, a Galaci United, illetve a negyedik helyezettje, az FK Székelyudvarhely. A házigazdának számító Gyergyószentmiklósi Inter az ötödik helyen zárt, minden mérkőzését elveszítve, így értelemszerűen a debreceniek lettek a negyedikek.

Benedek-kupa
Eredmények: Galaci United – Gyergyószentmiklósi Inter 5–0 (3–0), FK Székelyudvarhely – Galaci United 4–5 (2–2), Csíkszeredai Imperial Wet – Debrecen Egyetemi AC 2–0 (1–0), Inter Gyergyó – FK Székelyudvarhely 1–9 (0–5), Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet 0–1 (0–1), Inter Gyergyó – Debreceni DEAC 3–7 (2–4), FK Székelyudvarhely – Csíkszeredai Imperial Wet 3–6 (0–1), Debreceni DEAC – Galaci United 3–4 (2–4), Csíkszeredai Imperial Wet – Inter Gyergyó 6–2 (3–0), Debreceni DEAC – FK Székelyudvarhely 2–5 (1–2).
A torna végeredménye: 1. Csík-
szeredai Imperial Wet 12 pont, 2. Galaci United 9, 3. FK Székelyudvarhely 6, 4. Debreceni Egyetemi AC 3, 5. Gyergyószentmiklósi Inter 0.

Továbbjutott az Inter
A Gyergyószentmiklósi Internek nem jutott sok ideje pihenni a tornát követően, hiszen vasárnap késő délután a Románia-kupa első körében voltak érdekeltek. Igaz, csak Gyergyóremetéig kellett utazzanak a Kereszthegy vendégségébe. A találkozó sok gólt és izgalmat hozott. Az Inter félidőben még 7–5-re vezetett, de a második félidő végére egyenlítettek a hazaiak, hogy majd a büntetőlövések döntsék el a továbbjutó sorsát. Ezen műfajban az Inter játékosai voltak jobbak és léphettek a sorozat következő körébe.
A második forduló párosításait a román szövetség később hozza nyilvánosságra.
Románia-kupa, 1. forduló: Gyergyóremetei Kereszthegy – Gyergyószentmiklósi Inter 7–7 (5–7) – büntetőkkel 10–11.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.