Tornagyőzelem Medgyesen

Továbbjutottak a csíki kosarasok

34

Az elmúlt héten tartották a 3×3 kosárlabda Románia-kupa első körének mérkőzéseit, a VSK Csíkszereda a Nyugati zónában Medgyesen szerepelt. Négy nap alatt négy tornát tartottak, a VSK Csíkszereda kosarasai ebből egyet veretlenül nyertek meg, egyen pedig a harmadik helyen zártak. Elődöntőbe jutottak a csíkiak.

Raul Olariu, Andrei Damian, Adrian Movileanu és Lokodi Mátyás megnyerte az utolsó tornát a Románia-kupa Nyugati csoportjában

Nagyon jól szerepelt a VSK Csíkszereda a 3×3 kosárlabda Románia-kupa körében, amelynek tornáit az elmúlt héten tartották. A csíkiak a Nyugati csoportba kaptak besorolást, amelynek küzdelmeit Medgyesen tartották. A csapatok számára négy nap alatt négy tornát szerveztek mind a Keleti, mind a Nyugati csoportban, mindkét régióból az első hat helyezett az elődöntős csoportba jutott. A VSK Csíkszereda remek szereplésének köszönhetően áprilisban is pályára léphet.
A VSK Csíkszeredát a med­gyesi négynapos tornán Lokodi Mátyás, Raul Olariu, Andrei Da­mian és Adrian Movileanu képviselte. A csíkiak mellett a Keleti csoportban a házigazda VSK Medgyes, a CSU Nagyszeben, a VSK Temesvár, a Kolozsvári Universitatea, a Kolozsvári U-BT, a VSK Nagyvárad, a VSK Marosvásárhely, a VSK Má­ramarossziget, a VSK U Craiova, a BC Argeș Pitești és a Târgu Jiu SE vett részt.
Csütörtökön az első tornán a csíkiak az első meccsen a CSU Nagyszebentől 18:15-re kaptak ki, majd 16:10-re győzték le Târgu Jiut és 22:7-re a VSK Temesvárt, utolsóként a tornagyőztes VSK Nagyváradtól szenvedtek vereséget 19:11-re, ez pedig a negyedik helyet jelentette a VSK Csíkszereda számára.
Pénteken a D csoportban az U Craiovát 22:12-re, Temesvárt pedig 21:7-re győzték le a csíkiak, a negyeddöntőben 17:17-re nyertek Pitești gárdája ellen, az elődöntőben pedig újra a nagyváradiak állították meg a Lokodi, Damian, Olariu, Movileanu négyest, akik ezúttal 21:16-ra kaptak ki a második tornát is megnyerő partiumiaktól.
A szombati napot is jól indította a VSK Csíkszereda, a C csoportban 21:10-re nyertek Craiova és 22:17-re Máramarossziget ellen, így újra csoportgyőztesként léptek tovább. Ezúttal a negyeddöntőben már nem sikerült a győzelem, a VSK Marosvásárhely 21:16-ra nyert, így a csíkiak az ötödik helyen zártak.
Az utolsó, tegnapi torna viszont álomszerűen sikerült a VSK Csíkszereda számára. A D csoportban 22:7-re nyertek Lokodiék a Kolozsvári U ellen, majd szoros meccsen 21:20-ra győzték le Temesvárt. A negyeddöntőben Târgu Jiu ellen 22:6 arányban diadalmaskodtak a csíkiak, majd az elődöntőben talán a Nyugati csoport legnagyobb meglepetését okozó házigazdák ellen léptek pályára. A medgyesiek ellen – akik egyébként a negyeddöntőben az addig három tornagyőzelmet arató nagyváradiakat ütötték el a továbbjutástól – 22:8-ra nyert a VSK Csíkszereda, a döntőben pedig újra a temesváriakkal néztek farkasszemet a csíkiak. Ahogy a csoportkörben, úgy a döntőben sem sikerült a bánságiaknak megállítaniuk a Lokodi, Damian, Olariu és Movileanu alkotta négyest, így 16:12-re győzött a VSK Csíkszereda, amely megnyerte az utolsó tornát.
A 3×3 kosárlabda Románia-kupa elődöntő tornáit április 13-án és 14-én tartják, a helyszínt a későbbiekben közli a hazai szakszövetség.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek