Torna Kósa Endre tiszteletére

279

Szombaton két korosztályban huszonkilenc csapat vesz részt a III. Kósa Endre Emléktornán, amelyet a csíkszeredai Molnár Lajos Műjégpályán tartanak. Az U8-as és U10-es csapatok számára kiírt torna találkozói délben kezdődnek, a díjkiosztóra este nyolc órakor kerül sor.

Tavaly több mint háromszáz gyerek játszott az emléktornán Fotó: szja.ro / Archív

Harmadik alkalommal szer­veznek emléktornát az egykori csíkszeredai jégkorongozó, Kósa Endre emlékére. A tornának a csíkszeredai Molnár Lajos Műjégpálya ad otthont szombaton 12 és 20 óra között. A III. Kósa Endre Emléktornát U8-as és U10-es korosztályú csapatoknak szervezi Csíkszereda önkormányzata, a Székelyföld Jégkorong Akadémia, a Csíkszeredai Sportklub és a Csíkszeredai Iskolás Sportklub.
A tornán 29 csapat vesz részt: U10: Felcsík SK I., II. és III, ISK Csíkszereda I. és II., Brassói Corona I. és II., Tigers Brăila I. és II., Székelyudvarhelyi Küküllő, HC Bikák Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgyi KirályPingvinek, Marosvásárhelyi Csukák, Olimpia Viitorul Ploiești, Szentimrei Sasok; U8: ISK Csíkszereda I., II., III. és IV., Felcsík SK I., II., III. és IV., Corona Brassó I., II. és III., KSE Kézdivásárhely, Szentimrei Sasok, Királypingvinek.
Kósa Endre 2015. november 9-én tragikus körülmények között hunyt el, a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozója és csapatkapitánya volt. A csapattal kilenc alkalommal ünnepelt román bajnoki címet és egyszeres MOL-Liga-győztes volt. Az aktív jégkorongozást 2012-ben fejezte be, azt követően az ISK Csíkszeredánál vállalt munkát, U8-as, U10-es és U12-es csapatokat edzett.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népre március 29-i száméban jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek