Törlesztett a júniusi csoport

48

A tegnap reggel újraindította a Goscom Rt. a melegvíz-szolgáltatást az utolsó tömbházakban is azok közül, amelyekben a június 23-i felszólítást követően zárták el a melegvizes-csapokat. A tegnap azonban újabb tömbházak esetében járt le a türelmi idő, és ha a tegnap estig nem törlesztettek, hamarosan meleg víz nélkül maradnak.

[dropcap]A [/dropcap]tegnap reggeltől ismét szolgáltat meleg vizet a Goscom Rt. a Gyermek sétány 1. szám alatt az A, C és D lépcsőházakban, illetve a 2. szám A lépcsőházában lakóknak. Azon tömbházak közül, ahol a június 23-i felszólítást követően zárták el a melegvizes-csapokat, ezek a lakószövetségek voltak az utolsók, akik törlesztettek, így abból a csoportból most már mindenkinél folyik a meleg víz – tájékoztatott Bíró Hajnal, a közüzemek szóvivője.
A Goscom Rt. azonban nem hagyott fel a drasztikus behajtással: július 7-én újabb lakószövetségeket figyelmeztetett a felgyűlt adósságra. Akkor a Hunyadi 29/A, B, a Nárcisz 5–9., a Lendület 10–71., a Suta 7., a Szív 9/A, B, a Szív 7/A, B és a Nagyrét 24. lakóinak helyezte kilátásba, hogy felfüggesztik a szolgáltatást. Végül csak egy lakószövetségnél, a Szív utcában voltak kénytelenek elzárni a melegvizes-csapokat – tudtuk meg a szóvivőtől.
A tegnap újabb türelmi idő járt le, és azon lakószövetségeknél, ahol semmit nem törlesztettek a felgyűlt tartozásból, felfüggesztik a szolgáltatást. Bíró Hajnal elmondta, eddig a Müller 4., 13., 15., 2. lakószövetségek már jelezték, biztosítják, hogy bejussanak azok lakásába, akiknek adósságuk van, ilyen esetekben csak az érintett lakrészeket zárják ki. Azonban a Testvériség 9/B, a Müller László 6., 8., 19., 21., 23., a Gyermek sétány 13. és a Nárcisz 1–2. esetében valószínűleg az egész lépcsőházban kénytelenek lesznek elzárni a meleg vizet, ha nem fizetnek az érintett lakók, és nem engedik be a lakásba a Goscom munkatársait.
Kérdésünkre elmondta, minden lakószövetséggel, érintettel külön tárgyalnak arról, hogy mekkora az az összeg, amit ha kifizetnek, nem függesztik fel, vagy újraindítják a szolgáltatást, általában ez az adósság 20 százaléka.

Háromszéki Eszter

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.