Törekvés-kupa, először

Gyerekeknek szerveztek tornát

210

Csíkszentmihályon szervezett három korosztály számára labdarúgótornát a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontja. Az I. Törekvés-kupán az akadémia alcsíki és felcsíki alközpontjainak csapatai vettek részt.

Szombaton a csíkszentmihályi focipályán tartották a Törekvés-kupát, az első alkalommal kiírt tornát a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontja szervezte meg. A tornán Csíkszépvíz U8-as és U10-es, Csíkszentdomokos U8-as, valamint a házigazda Csíkszentmihály U8-as, U10-es és U12-es csapatai vettek részt. Hivatalosan az eredményeket nem számolták, a torna végén pedig minden kisfocist éremmel jutalmaztak a szervezők.
A tornát megelőzően a csík­szentmihályi focipályán sport­felszereléseket, valamint edzéshez szükséges segédeszközöket adtak át. Fodor Zoltán, a Csík­szent­mihályi Törekvés Sportegyesület vezetője elmondta, az elmúlt években a 4., majd az 5. ligában szerepelt a felnőttcsapat, ám az utánpótlásképzés több évig szünetelt. „A tavaly tavasszal a Székelyföld Labdarúgó Akadémia kezdeményezésére utánpótlásképzést indítottunk hatvan csíkszentmihályi, ajnádi és vacsárcsi gyermeknek. Jelenleg három korosztályban 6–12 éves gyerekeknek hetente két edzést tart Németi Zsolt edző” – írta közleményében Fodor Zoltán.
A sportfelszerelések átadásán jelen lévő Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, azok a fiatalok, akikben már gyerekkorban kialakul a sport, a mozgás iránti szeretet, sikeresebb, fegyelmezettebb felnőttek lesznek, és meggyőződése, hogy Csíkszentmihály ifjúsági focicsapatának tagjai egytől egyig egészséges és sikeres felnőtté válnak majd.

HN-összeállítás

A sportfelszereléseket, valamint edzéshez szükséges segédeszközöket Hargita Megye Tanácsa támogatásával vásárolta a Csíkszentmihályi Törekvés Sportegyesület a felnőtt- és utánpótláscsapatnak a „Sportfelszerelések vásárlása a Csíkszentmihályi labdarúgóknak” című sportprogram keretében.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.