2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Tordán kezd a Szejke SK

Húsz helyett 24 csapat vesz részt a román másodosztályú férfi kézilabda-bajnokságban. A Székelyudvarhelyi Szejke SK a C jelű csoportba kapott besorolást, amely küzdelmei Tordán kezdődnek jövő hét végén.


Az október végén bemutatott másodosztályra vo­natkozó csoportbeosztást megváltoztatta az elmúlt héten a Román Kézilabda Szövetség, mert a benevezők száma húszról huszonnégyre nőtt. A két tízes csoport helyett a szövetség végül három mellett döntött, egy csoportba nyolc együttes került, a Székelyudvarhelyi Szejke SK a C-csoportba kapott besorolást.

Az udvarhelyi csapat ellenfelei a következő csapatok lesznek: Segesvári VSK, Temesvári CSU Poli, Tordai Potaissa II-es csapata, Kolozsvári Universitatea, Nagyváradi VSK, Temesvári CNOPJ (Olimpiai Központ) és Nagybányai Minaur Akadémia.

A bajnokság alapszakaszát jelen állás szerint buborékrendszerben játsszák a csapatok, összesen négy ilyen torna lesz, mindegyiken 3 vagy 4 fordulót játszanak le. Az első ilyen torna a tervek szerint jövő hét végén Tordán lesz, a Gheorghe Barițiu sportcsarnokban. A menetrend szerint a Szejke SK pénteken, november 20-án 19 óra 45 perckor a házigazda Tordai Potaissa II-es csapata ellen kezd, másnap 16.30-tól folytatja a Kolozsvári U ellen, a harmadik fordulóban pedig vasárnap, november 22-én 12 óra 10 perctől Temesvárral csap össze.

Idén ez lesz az egyetlen turné, a második (ebben már négy fordulót rendeznek) 2021. január 21. és 24. között. A harmadik tornával február 19–21-én megkezdődnek a visszavágók, ebben is három forduló lesz, az utolsót pedig március 18. és 21. között (négy forduló) rendezik.

A három nyolccsapatos csoportból az első két helyezett, valamint a két legjobb harmadik jut tovább a feljutási tornára, természetesen csak azok a csapatok, amelyeknek feljutási joga van – a C csoportból a Szejke, a Segesvári VSK, a Kolozsvár U és Nagyvárad, mivel a Temesvári Poli CSU, a Temesvári CNOPJ, a Minaur Akadémia és a Torda II. nem juthatnak fel.

A nyolcsapatos feljutási tornát (ezt április 16. és 21. között rendezik majd) kiesős rendszerben tartják a csoportbeli helyezések alapján (a párosítás: A1 – egyik legjobb harmadik, A2 – másik legjobb harmadik, B1 – C2 és B2 – C1), az első kettő (a döntősök) feljut a Bölények Ligájába. Az elődöntők vesztesei a legfelsőbb osztály 11. és 12. helyezettjeivel játszanak osztályozó tornát május 28. és 30. között, itt már körmérkőzések lesznek, az első kettő ősztől a Bölények Ligájában játszik majd.

A másodosztályra vonatkozórészletes szabályzatot a szövetség honlapján lehet megtalálni.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb